Xâlk TV Canlı Yayınında Kürtçü Terör Propagandası: Mashuq Kurt Adlı Şahıs, Kahraman Türk Askerini Hedef Aldı

TAKİP ET

^Xâlk TV canlı yayınında, Türk askerini ve Türkiye Cumhuriyetini hedef alarak "AKP Kürt mahallelerini, şehirlerini ve evlerini yaktı" iftirasında bulunan Mashuq Kurt; Kahraman Türk askerinin ve polisinin, kendi toprakları içinde mevzilenen Kürtçü terörü def etmek için sivil yerleşim birimlerini yaktığı iddiasında bulundu.

Londra'da Holloway Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapan Kürtçü akademisyen Mashuq Kurt, Xâlk TV canlı yayınına bağlanarak Doğu ve Güneydoğu'daki seçim sürecini değerlendirdi.

Türk askerini ve Türkiye Cumhuriyetini hedef alarak "AKP Kürt mahallelerini, şehirlerini ve evlerini yaktı" iftirasında bulunan Kurt, 'Çözüm Süreci' adı verilen ucube süreç sonunda Kürtçü terör örgütü PKK'nın şehirlere ve caddelere mevzilere kurup Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenlik hakkını ihlal etmesinin ardından gerçekleşen 'Hendek Operasyonları'nı sivil katliam olarak nitelendirdi.

Kahraman Türk askerinin ve polisinin, kendi toprakları içinde mevzilenen Kürtçü terörü def etmek için sivil yerleşim birimlerini yaktığı iddiasında bulunan Kurt, terör örgütü PKK'nın eylemlerini savundu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, söz konusu yayın hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı. Xâlk TV daha önce de benzer skandallara imza atmıştı. Bu sebeple, kanalın terör propagandasına yer vermesi kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu.

 

mashuq kurt halk tv hendek operasyonları kürtçü terör örgütü pkk