Xiaomi Sendikalaşmak İstediği İçin İşten Çıkardığı Türk Emekçilerin Taleplerine Boyun Eğdi

TAKİP ET

Çinli firma Xiaomi, sendikalaşmak istediği için işten attığı Türk işçilerin taleplerine boyun eğdi.

Komünist Çin'in firması Xiaomi ve ortağı Salcomp'un İstanbul Avcılar'da kurduğu fabrikada Türk işçiler Türk-İş' bağlı Türk Metal Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle işten kovulmuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı fabrikada işten kovulan tüm işçilerin talepleri sonunda kabul edildi.

Konuya ilişkin Twitter üzerinden açıklama yapan Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, "İstanbul Avcılar'da faaliyet gösteren Salcomp-Xiaomi işyerinde günlerce devam eden eylemler neticesinde işveren tarafı ile yapılan görüşmeler olumlu bir seyirde devam etmiş ve bugün itibari ile tam mutabakat sağlanmıştır.

Buna göre işten atılan arkadaşlarımızın tamamı işe geri alınmıştır. İşveren yetki tespitine yaptığı itirazı hemen kaldıracak olup, itirazın çekilmesinin ardından kesinleşen yetkimiz ile birlikte işyerinde geçerli olacak toplu iş sözleşmesi sürecimiz ise süratle başlayacaktır.

Her zaman olduğu gibi Xiaomi'de zafer Türk Metalli metal emekçilerinin olmuştur. Salcomp-Xiaomi emekçilerine büyük ailemize hoşgeldiniz diyorum" ifadelerini kullandı.

Komünist Çin'in Xiaomi'si Sendikalaşmak İstediği İçin İşten Çıkardığı Türk Emekçilerin Taleplerine Sonunda Boyun Eğdi