Yabancı Uyruklu Kağıt Toplayıcısının Döner Bıçaklı Saldırısına Uğrayan Vatandaş Konuştu

TAKİP ET

İstanbul Fatih'te yabancı uyruklu kağıt toplayıcısı tarafından döner bıçaklı saldırıya uğrayan vatandaş konuştu.

9 Ekim Pazar günü İstanbul’un Fatih ilçesindeki Yedikule’de, hurda arabasını yola park eden İran uyruklu kağıt toplayıcısı Ferhad Omranıfar'dan yol isteyen hafif ticari otomobil sürücüsü Şeyhmus Aykurt, döner bıçaklı saldırıya uğradı.

Aykurt bileğinden yaralanırken, gürültü üzerine olay yerine gelen mahalle esnafı, döner bıçaklı saldırgana müdahale etti. Gözaltına alınan Ferhad Omranıfar, 10 Ekim’de Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilerek tutuklandı. Omranıfar’ın "Kasten yaralama" suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası ve mahkum olması halinde sınır dışı edilmesi de talep edildi.

"Benim Yerimde Bir Kadın Olsaydı Öldürecekti"

Saldırıya uğrayan Şeyhmus Aykurt yaşadıklarını DHA’ya anlattı. "Yabancıların artık burada olmasına karşıyız" diyen Aykurt, “Olay çok kötüydü. Yoldan geçerken arkadaştan yol vermesini istedim. Kendisi oralı olmadı. Bir daha uyardım. Yolu kapatmıştı. Kendisi bana, ‘Buradan TIR bile geçer siz niye geçemiyorsunuz’ dedi. Kendisine, araba zor geçiyor, biraz daha ileri alırsanız daha rahat geçeriz dedim. O an birden sinirlendi. Ben motorunu çekeceğini düşündüm. Ancak motorun altından bıçağını çıkarıp, bana doğru yürüdüğünü gördüm. Ben ilk etapta bana vurana kadar bıçak olduğunu fark etmedim. Benim yerimde bir kadın olsaydı öldürecekti diye düşünüyorum. Ben elimden geleni yaptım. Kendimi korumaya çalıştım. Geri kalanını gerçekten hatırlamıyorum” ifadelerini kullandı.

"İki Parmağım Artık Çalışmıyor"

Saldırganın 9 yıl hapis istemiyle yargılanmasının yetersiz olduğunu kaydeden Aykurt, "Burada yaşıyorum. Normalde böyle şeyler olmuyordu. Son zamanlarda artmaya başladı. Daha önce sadece bir iki kere yolda karşılaştım. 9 yıl bence çok az çünkü öldürmeye teşebbüs etti. Boğazıma vurmaya çalıştı. Elimle kendimi korumaya çalıştım. O an elim de kesilebilirdi. İki parmağım artık çalışmıyor, damarlarım komple koptu. Doktor iyi bir ameliyat geçirdiğimi söyledi ama tedbirli olmamız gerekiyormuş. Ortalama 2 ay alçıda kalacak. Ardından tedavi göreceğim." dedi.

"Evimi Nasıl Geçindireceğimi Bilmiyorum"

Saldırı nedeniyle kolunu iki ay kullanamayacağını belirten Aykurt, “En az 15 yıl ceza alması lazım. İnsan canını bu kadar basit görmemeleri lazım. Ben 2 ay çalışamayacağım, 3 çocuk okutuyorum. Biri üniversiteye yeni başladı. Şu an çalışmıyorum. Evim kira ve evimi nasıl geçindireceğimi bilmiyorum” dedi.

 

şeyhmus aykurt döner bıçaklı saldırgan fatih yabancı uyruklu saldırgan