Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Milli Savunma Üniversitesi Sınavı'na Girdiği İddiası

TAKİP ET

Yalnızca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının girebileceği Milli Savunma Üniversitesi Sınavı'na yabancı uyruklu öğrencilerin girdiği iddia edildi.

Bugün, ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan Milli Savunma Üniversitesi Sınavı'na yabancı uyrukluların girdiği iddia edildi. 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, dün X hesabından yaptığı paylaşımda sınav görevlilerine gönderildiği iddia edilen bir mesajı gündeme getirmişti. Sınav görevlilerine gönderilen mesajda yabancı uyrukluların sınava girebileceği detayı dikkat çekerken o tivitte şu ifadeler yer aldı:

"3 Mart 2024 tarihinde OSYM tarafından Milli Savunma Üniversitesi giriş sınavı yapılacak.

Sınavda görev yapacak olan görevlilere OSYM tarafından şöyle bir mesaj gönderilmiş: “Sayın Görevlimiz, T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından verilen İkamet İzni Belgesi’nin arka yüzünde ikamet izni türü olarak "insani" ya da "uzun dönem" yazan adaylar uyruğuna bakılmaksızın sınava girebilecektir. Hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederiz. ÖSYM B001” Bu doğru mu?"

Yönetmeliğe göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların MSÜ sınavına başvuru yapma hakları bulunmuyor.

ÖSYM'den Açıklama

ÖSYM Ümit Özdağ'ın gündeme getirdiği iddiaya yönelik açıklama yaptı. ÖSYM söz konusu mesajın sehven gönderildiğini belirtti. Yabancı uyrukluların MSÜ sınavına giremeyeceğine değinen açıklamada şu cümlelere yer verildi: 

“Milli Savunma Üniversitesi sınavına girebilmek için sınava başvuru kılavuzunda da belirtildiği üzere Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanların MSÜ sınavına başvuru yapma hakları bulunmamaktadır. Söz konusu mesaj, tüm sınavlarımızda görevlilere gönderilen bilgi mesajları arasında yer aldığından söz konusu sınavda sehven gönderilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar MSÜ sınavına alınmayacaklardır.”

Sınav Görevlilerinin Kağıdı Tepki Çekti 

Bir X kullanıcısının yaptığı paylaşımda ise ÖSYM tarafından sınav görevlilerine sehven gönderildiği söylenen mesajdaki ifadelerin yer aldığı görüldü. Sınava yabancı uyrukluların girdiği iddia edildi. 

X kullanıcısı sınav görevlilerine verilen nüshadaki üçüncü kısmın altını çizerek paylaştı. Paylaşılan kağıtta yer alan şu cümleler dikkat çekti: 

"T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından verilen ve belgenin arka yüzünde ikamet izni türü olarak "insani" ya da "uzun dönem" yazan ve pasaportunu ibraz edemeyenlerin ikamet izni kartları sınava girişlerde geçerli belge olarak kabul edilecektir."

 

milli savunma üniversitesi sınavı msü ösym ümit özdağ