Yahudi Yerleşimciler Batı Şeria'daki Tartışmalı Yerleşimi Tahliye Etmeyi Kabul Etti

TAKİP ET

Batı Şeria'daki Givat Eviatar karakolu civarında yerleşik Yahudiler bölgeden ayrılmayı kabul etti.

Filistinliler söz konusu karakolun yıkılmasını da talep etse de yeni hükümetin karakolun askeri varlığının sürmesi yönünde karar alması bekleniyor.

Yoğunlukla Filistinlilerin ikamet ettiği Nablus yakınlarındaki bir tepede bulunan Givat Eviatar, Mayıs ayında hükümetten izin alınmaksızın kurulmuş ve yaklaşık 50 Yahudi aile bölgeye yerleşmişti.

Bugüne kadar Yahudi yerleşimlerinden geri çekilmelere karşı çıkan Naftali Bennett, başbakanlığının ilk sınavı ile karşı karşıya. Bennett, iktidar ortağı olan Arap partisi RAAM, solcu ve merkez siyaset yapan diğer birçok parti ile ittifakını korumak istiyor. Bu isteğin paralelinde hareket eden İsrail ordusu Givat Eviatar karakolunun tahliye edilmesi talimatını verdi.

Yerleşim birimleri konusunda da yetkili olan İsrail Savunma Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, Givat Eviatar'da yaşayan Yahudi ailelerin bölgeyi kendi istekleri ile terk etmeye hazır olduğunu açıkladı.

Reuters'a konuşan Savunma Bakanlığı yetkilisi bölgedeki İsrail askeri varlığının tahliye sonrasında süreceğini vurguladı.

Yahudiler Batı Şeria'daki Tartışmalı Yerleşimi Tahliye Etmeyi Kabul Etti