Yakalama Kararı Çıkarılmıştı: ABD, Türkiye'nin Derya Büyükuncu Talebini Reddetti

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın virüse yakalanmasına ilişkin yaptığı paylaşım nedeniyle Türkiye'nin hakkında yakalama kararı çıkardığı Derya Büyükuncu'ya ilişkin talebi ABD reddetti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Çin Virüsü'ne yakalanmasının ardından sosyal medyada yapılan paylaşımlara ilişkin soruşturma başlatılmış ve milli yüzücü Derya Büyükuncu hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Derya Büyükuncu'ya Yakalama Kararı: Çin Virüsü'ne Yakalanan AKP'li Cumhurbaşkanı Hakkında Paylaşım Yapmıştı


Gazeteci Nevşin Mengü'nün Twitter hesabından aktardığı bilgilere göre Türkiye'nin Derya Büyükuncu'nun ifadesinin alınmasına ilişkin talebi ABD tarafından reddedildi.

ABD Adalet Bakanlığı, Türkiye'ye verdiği yanıtta bir ifadenin yargılanabilmesi için o sözün doğrudan tehdit içermesi ya da şiddet eylemine yol açmış olması gerektiği belirtildi. 

Derya Büyükuncu'nun hakkında yakalama kararı çıkarılmasına neden olan paylaşımda Büyükuncu, Erdoğan'ın hastalığa yakalanmasının ardından dua istediğini hatırlatarak "Koronavirüs olmuş ve dua istiyor. Ediyoruz, ediyoruz, merak etmesin" demiş ve bir helva fotoğrafına yer vermişti.

yakalama kararı çıkarılmıştı derya büyükuncu abd türkiye reddetti covid