Yaklaşık 30 Profesör İstifa Etti, Başhekim ''Kentin Fiziki Yapısı Yüzünden Gidiyorlar'' Dedi

TAKİP ET

Adnan Menderes Üniversitesi'nden 30'a yakın profesör istifa ederken başhekimin açıklaması 'kentin fiziki yapısı ve yerel yönetimin hizmetleri yüzünden gidiyorlar' oldu.

İstifa ve emeklilik yasağının 1 Temmuz itibariyle kalkacağını öğrenen 30'a yakın profesör Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne istifa dilekçesini verdi.

Yaklaşık 30 profesör ve çok sayıda sağlık çalışanının istifasını verdiği hastanenin Başhekimi Prof. Serkan Öncü istifa edenlerin modern ve sosyal imkanları olan şehirlerde yaşamak istedikleri için istifa ettiklerini söyledi.

Aydın'ın sosyal açıdan verimsiz ve yetersiz olduğunu söyleyen Öncü, “Bana bu şehirde şu oldu diyeceğiniz ne var Allah aşkına çıkıp biri söylesin. Oğlum gelecek sene üniversite imtihanına girecek, biran evvel lise bitsin de bu şehirden gideyim çabasında. Tabi benim oğlum gibi sosyal yaşamı gençlere hitap eden hiçbir şeyi olmayan bu şehirden gençlerin gitmeleri haklı tabi. 30 bilim adamının ADÜ'den gitmesi de normal değil mi” dedi.

Çatır Çatır Siyaset Yapalım Sizinle

Başhekimin sözleri sonrasında Aydın halkı duruma tepki gösterirken CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin de Öncü'ye seslendi. Dehşete düştüğünü söyleyen Mersin, “Kadronuzdan 30 akademisyen ayrıldıysa bunun sorumluluğunu Aydın şehrinde değil, kendinizde arayın, kurumunuzda arayın. Bu şehir; hem bugün yaşayan biz Aydınlılar, hem de kadim halklar için ‘gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzüdür' haberiniz olsun! Aydın'ı kötülerken tekrar tekrar düşünün. Siyaset yapacaksanız, ayrılın kurumunuzdan, karşılıklı çatır çatır siyaset yapalım sizinle” şeklinde konuştu.

 

aydın serkan öncü menderes adnan uygulamalı bilimler 30 istifa hekim başhekim rektör