'Yalandan Boğulma' Vakaları Kadın Cankurtaranı Canından Bezdirdi

TAKİP ET

Ünlü Konyaaltı sahilinde görev yapan bir kadın cankurtaran yalandan boğulma vakalarından dolayı canından bezdi.

Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde görev yapan 45 cankurtaran, 1 Haziran'dan itibaren geçilen 'yeni normalleşme' ile birlikte görevlerine başladı.

Antalya Yaşam Parkı İşletmesi ALSE tarafından 34 kulede görevlendirilen cankurtaranlar, sabah 09.00 ile akşam 19.00 arası görev yapıyor.

Cankurtaranlar arasındaki tek kadın olarak görev yapan 26 yaşındaki Azra Yılmaz, vatandaşların kendisini kandırmak için yalandan boğulma davranışları sergilemesinin kendisi içi büyük bir sorun teşkil ettiğini söyledi.

İki yıldır Konyaaltı sahilinde cankurtaranlık yaptığını ifade eden Yılmaz, "Sabah saat 09.00'da başlıyor akşam 19.00'da bitiyor. Önemli bir işimiz var. Dışarıdan bakınca vatandaşlarımız boş oturduğumuzu düşünüyor. Aslında öyle değil. Burada insan canı var. Boğulma vakasında ilk biz gidiyoruz. Dezavantajı ise bir bayan olarak yalandan boğulma vakaları oluyor. Tek bayan cankurtaranım. Ben görevimi çok seviyorum. Severek yapıyorum. Boğulma vakalarında yan kulelere haber veriyorum. Arkadaşlarımızın da yardımını alarak müdahale ediyoruz" şeklinde konuştu.

azra yılmaz antalya konyaaltı sahili yalandan boğulma vakalar canından bezdirdi sorun kadın tek kadın cankurtaran görev vatandaşlar