Yalnızca Bir Yıl Görev Yapan Deniz Aksu'ya Emlakbank'tan 694 Bin TL Tazminat

TAKİP ET

Üç yıl önce Emlakbank Genel Müdürlüğüne atanan ve yalnızca bir yıl çalışan Deniz Aksu'ya 694 bin TL tazminat ödendiği ortaya çıktı.

2018 yılında Emlakbank Genel Müdürlüğü’ne atanan ancak bir yıl sonra görevden alınan Deniz Aksu’ya 14 aylık görevi karşılığında 694 bin TL tazminat ödendiği ortaya çıktı.

Konu hakkında açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, aynı dönemde görev yapan Genel Müdür Yardımcısı'na da 217 bin lira tazminat ödendiğini açıkladı. Yüksek miktardaki tazminat ödemelerine isyan eden Sertel, “Böyle yüksek bir tazminat nerede görülmüş? Ülkemizde kamuya ait ne kadar kurum varsa hepsi arpalık gibi görülüyor. Kimin parasını kime dağıtıyorsunuz” şeklinde konuştu.

Tazminat Geri Alınacak

Aksu'nun genel müdürlük göreviye beraber yönetim kurulu üyeliğinden de 15 bin TL maaş aldığını belirten Sertel, "16 Ağustos 2018 tarihinde genel müdürlük makamına atanan Deniz Aksu, Yönetim Kurulunun 11 Ekim 2019 tarihli kararı ile görevden alınıyor. Genel Müdür’ün yönetim kurulu üyeliğinden istifası ise genel müdürlük görevinden alınmasından tam 10 gün sonra gerçekleşiyor. Bunun üzerine Genel Müdürün 21 Ekim 2019 tarihi itibariyle yönetim kurulu üyeliğinden istifa dilekçesinin kabulüne ve görevin sona erdirilmesinden dolayı maksimum brüt dört maaş tutarında tazminat ve işçilik alacaklarının ödenmesi karşılığında anlaşma yapmak üzere, Genel Müdürlüğe yetki verilmesine karar veriliyor.

Genel Müdürlük arabulucuya giderek Deniz Aksu için brüt 694 bin 820 TL, yardımcısı için ise 217 bin 929 TL ödenmesi hususunda anlaşıyor. Ve bu tazminatlar o kişilere ödeniyor'' ifadelerini kullandı.

Sayıştay, ödenen tazminatların yüksekliğinin yanında 4857 sayılı İş Kanununa göre işveren vekili ve yardımcılarının tazminat alamayacağıni belirterek 'yersiz' şekilde ödenen tazminatın kişilerden geri alınmasına karar verdi. Sertel de 15 Haziran Salı günü yapılacak KİT Üst Komisyonu toplantısında Emlakbank'ın görüşüleceğini ve toplantıda ödenen astronomik tazminatın geri alınıp alınmadığını soracaklarını belirtti.

 

 

Deniz Aksu Emlakbank 694 Bin TL Tazminat emlakbank sertel