Yalova Valisi, 29 Ekim Mesajında 'Ulemanın İzinden Gidin' Dedi

TAKİP ET

Yalova Valisi Muammer Erol, 29 Ekim mesajında gençlere ulemanın izinden gitmelerini önerdi.

Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezi’nin 29 Ekim etkinliğinde yaptığı konuşmada gençlere ulemanın izinden gitme çağrısı yaptı. “Ulemanın izinde gittiği müddetçe milletlerin dünü de yarını da güzel olmuştur, olacaktır” ifadelerini kullanan Erol'a, tepki gecikmedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gidenler bilimin, ilimin izinden gidenlerdir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün adını ağzına bile almıyor. 'Ulemanın izinden gidenler’ diyerek söze başlayan Yalova Valisi’ni şiddetle kınıyorum. Yalova Valisi hangi yüzyılda kalmıştır? Bu ülkenin bir valisi, bu ülkenin kurtarıcısının adını ağzına almaktan imtina ediyorsa çok yazık. Sayın Vali, bu ülkenin dünü ve yarını aydınlıksa bunu Atatürk’e borçlusun” dedi.

Başarır, sözlerinin devamında, “Sayın Vali unutmasın ki bugün o koltukta oturuyorsa, bu ülkemizin kurtuluşunun ve kuruluşunun mimarı olan Atatürk sayesindedir” ifadelerini kullandı.

 

yalova cumhuriyet 29 ekim ulema mahir başarır mesaj