Yandaş Abdulkadir Selvi'den 'Erken Seçim Hazırlığı' Yazısı

TAKİP ET

Yandaş gazeteci Abdulkadir Selvi, iktidar cenahında erken seçim hazırlığı yapıldığına dair dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhur İttifakı liderleri Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli'nin erken seçim olmayacağına dair defalarca açıklamalar yaptıklarını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Erken Seçim Kuşkusu Oluştu"

"Ama AKP'nin geçen hafta sürpriz bir şekilde MYK toplantısı yapması siyasi kulisleri hareketlendirdi. Toplantıdan sonra Parti sözcüsü Ömer Çelik’in 'Seçim takviminde değişiklik yok. Seçimler zamanında yapılacak' demesine rağmen erken seçim kuşkusu oluştu."

"Kulislerde Baskın Seçim Duygusu Oluştu"

AKP ve MHP'nin TBMM'den geçirdiği ve altılı masa açısından seçimde iş birliğinin getireceği faydaları en aza indirmeyi amaçlayan yeni seçim yasasının 6 Nisan 2023'ten itibaren yürürlükte olacağını belirten Selvi, "Erken seçime gidilirse, ittifaklara imkân veren ve muhalefete yarayan eski seçim yasası geçerli olacak. O zaman yeni seçim yasası neden çıkarıldı? Buna rağmen kulislerde acaba iktidar baskın seçime mi hazırlanıyor duygusu oluştu. En çok da iktidar partisi milletvekilleri gözlerini dört açtı, ne olup bittiğini anlamaya çalışıyor" dedi.

Bazı milletvekillerinin "Bir de Meclis 1 Ekim’i beklemeden erken toplantıya çağrılırsa seçim kararı alınabilir" dediğini belirten Selvi, TBMM'nin Eylül'de toplanıp karar alması durumunda kasım ayında seçim olabileceğini yazdı.

'Erken Seçim Olabilir' Diyenlerin Gerekçeleri

Selvi, erken seçim olabileceğini düşünen milletvekillerinin şu gerekçeleri sıraladıklarını aktardı:

"1- 6’lı masa cumhurbaşkanı adayı belirleyemedi. Ayrıca Türkiye’nin sorunlarına yönelik çözüm önerileri oluşturup bir cazibe merkezi oluşturamadı.

2- Cumhurbaşkanı adayının belirleneceği zaman 6’lı masada bir çatlak oluşabilir.

3- Ekonomi en önemli gündem maddesi olmasına rağmen yakıcı etkisi azalmaya başladı.

4- Asgari ücrette ara zam, memur ve emeklilere enflasyonun üstünde artış sağlanması, tarım ürünlerinin taban fiyatları siyasi iklimi değiştirdi.

5- AKP oyları son iki aydır tekrar yükselişe geçti. Seçmen muhalefetten umduğunu bulamadı. Tekrar AKP’ye dönmeye başladı.

6- Cumhurbaşkanı Erdoğan tahıl koridoru başta olmak üzere uluslararası krizlerde çözümün adresi oldu.

7- Siyasi iklimi pozitife döndürmüşken, zorlu kış ayları ve Rusya-Ukrayna savaşının ne getireceği bilinmediği için haziranı beklemeden seçime gitmek mantıklı olabilir."

"Seçimi Kazanmaya Yetmeyebilir"

"Sürpriz bir MYK toplantısı yapılması erken seçim hazırlığı olarak yorumlanmaz. Zaten AKP strateji ekibi bir süredir seçim stratejisine ilişkin çalışmalar yapıyor" diyen Selvi, "Ayrıca yukarıdaki sayılan olumlu gelişmeler tamam ama seçim kazanmaya yetmeyebilir. Daha yapılması gerekenler var. AKP, seçime doğru toplumu şaşırtacak hazırlıklar yapıyor" ifadelerini kullandı.

yandaş abdulkadir selvi erken seçim hazırlığı yazısı akp kulis