Yandaş Gazeteci Nagehan Alçı: AKP'de Riyakarlık ve İki Yüzlülük Arttı, Fitne-Fesat Dolu Bir Kazan Haline Geldi

TAKİP ET

Nagehan Alçı, AKP'nin CHP'yi hedef alarak paylaştığı videoyu silmesini konu alan bir yazı kaleme aldı.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen yandaş gazeteci Nagehan Alçı, AKP'yi kızdıracak bir yazı kaleme aldı. Son dönemde sosyal medyada yaptığı eleştirilerle AKP'den uzaklaştığının sinyallerini veren Alçı, bu kez tavrını tamamen ortaya koydu. AKP'nin onca rezilliğine ve yolsuzluğuna rağmen her seferinde partiye destek veren, muhalefeti suçlamak için yazılar kaleme alan Alçı, AKP'nin resmi Twitter hesabından yayımlanan ''Yalan üretim merkezi'' videosunun silinmesine yönelik yazısında dikkat çeken iddialarda bulundu.

Alçı, ''Uzun bir süredir AKP, iç savaşların çok yoğun ve çok girift yaşandığı bir parti. Dışarıdan bakanların da anlaması mümkün değil.

Eskiden AKP'liler CHP’nin içinin fitne-fesat dolu bir kaynayan kazan olmasından, dalga geçerek bahsederlerdi. CHP’lilerin birbirilerine sürekli kumpas kurmalarını birbirilerinin yüzüne gülüp arkadan bıçaklamalarını kınayarak örnek verirlerdi.

Aynı şey AKP medyası için de geçerli. Her AKP mensubunun kabul etmesi gereken bir konu var. Artık AKP’nin de içi fitne-fesat dolu bir kaynayan kazan haline geldi''  diyerek videonun silinmesiyle ortaya çıkan Medya-Tanıtım Başkanlığı ile yöneticiler arasındaki krize işaret etti.

Bazı İsimlerin AKP Medyasında Telaffuz Edilmesi Bile Yasak

Partide iç hesaplaşmaların olduğunu ve parçalanmaların başladığını belirten Alçı, ''Açıktan çekişme yok ama büyük bir soğuk savaş var AKP medya kurumları arasında. Birbirilerine lakaplar takıyorlar ve sanki doğa haberiymiş görünen ama esasen karşı tarafı incitmeyi hedefleyen tuhaf sözde haberlerle atışma bile yapıyorlar.

Partinin çok önemli kimi isimlerinin AKP medyasının bir bölümünde isminin telaffuz edilmesi bile yasak. Diğer bölümünde ise AKP'li başka önemli isimlerin adını anmak yasak.

Ben hangi boyutta parti ve iktidar medyası içi ne kavgalar olduğunu takip bile edemiyorum. Kendi içlerindeki çekişmeler ve çatışmalar nedeniyle kendilerine çok zarar veriyorlar.

Birbirilerini sevmeyen ve birbirilerinin kötülüğünü isteyen bir parti ve medya ortamı mevcut. Bu sevgisizlik de ister istemez riyakarlığı, ikiyüzlülüğü ve güven duygusu eksik olduğu için de tedirginliği artırıyor'' ifadelerini kullandı. 

Erdoğan Diye Bir Olgu Var ama Artık AKP Diye Bir Olgu Kalmış mıdır?

Alçı, seçim tercihleri röportajlarında da sık sık karşılaşılan ''Erdoğan'ı seviyorum ama AKP'den uzaklaştım'' cümlelerini işaret ederek ''Erdoğan diye bir olgu var fakat bildiğimiz anlamıyla artık AK Parti diye bir olgu kalmış mıdır? Ben emin değilim.

İç savaşlar partiyi içten içe çürütüyor. Tayyip Bey’in de bunu tespit etmesi gerektiğine inanıyorum'' dedi.

Son olarak Z kuşağının AKP karşıtlığına değinen Alçı, ''Bu kafayla gençleri niye yakalayamıyoruz diye sormasınlar. Çünkü o sorunun cevabını anlayacak antenleri kapatmışlar. Böyle giderse bırakın gençleri yakalamayı eldekileri de kaybedecekler'' diyerek yazısını sonlandırdı.

nagehan alçı akp chp video yalan üretim merkezi riyakarlık iki yüzlülük