Yandaş Medyada Hilafet Krizi

TAKİP ET

Albayrak grubuna ait Derin Tarih dergisinde 'hilafet' sayısı yapılmasının ardından yönetimi rahatsız ettiği öğrenilince ilgili sayı toplatılırken Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan'ın görevine son verildi.

Albayrak grubuna ait Gerçek Hayat dergisinde 'hilafet' ile ilgili bir sayı yayımlanmasının ardından Derin Tarih dergisinde de ‘hilafet’ sayısı yapıldı. Yayımlanan sayının yönetimi rahatsız ettiği öğrenilince sayı toplatıldı ve Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan’ın görevine son verildi.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesini yayımlayan Albayrak Medya grubunun dergilerinden Derin Tarih’in genel yayın yönetmenliğini yürüten Mustafa Armağan’ın görevine, dergide yayımlanan 'hilafet' ile ilgili sayının ardından son verildi. 

İddiaya göre Armağan’ın görevden alınmasına neden olan süreç, derginin 'hilafet' sayısı yapmasıyla birlikte gerçekleşti. Armağan’ın bu sayıyı yönetimden habersiz hazırladığı ve bunun büyük rahatsızlığa neden olduğu söylenirken söz konusu dergi toplatıldı. Bu iddialarla ilgili Mustafa Armağan ya da Derin Tarih’ten herhangi bir açıklama gelmedi.

Albayrak Medya’ya ait bir diğer dergi olan Gerçek Hayat dergisi de kısa bir  süre önce kapağında “Hilafet için toparlanın” çağrısı yapmıştı. Dergiye siyasilerden ve vatandaşlardan çok sayıda tepki gelmişti. ‘Hilafet çağrısı yapıldığı’ iddiası üzerine açıklama yapan derginin Genel Yayın Yönetmeni Kemal Özer, "Gerçek Hayat’ın ne yazdığına bakmadan linç ettiniz. İçinde ne yazdığını da merak etmediniz. Çıkmış dergiye daha çıkmadı bile dediniz" şeklinde kendini savunmuştu.

berat albayrak albayrak medya yeni şafak gerçek hayat derin tarih dergi hilafet çağrı sayılar toplatıldı tepki kriz yandaş medya havuz medyası geri çekildi tepki çekti kemal özer mustafa armağan