Yandaş Sabah Gazetesinin 'Röportaj Yaptığı' Almanya'nın Başbakan Adayının Gazeteden Haberi Yok!

TAKİP ET

Sabah Gazetesi'nin 27 Temmuz'da Almanya'nın Başbakan adayı Armin Laschet ile yaptığını söylediği röportajın yalan olduğu ortaya çıktı.

Yandaş Sabah gazetesi 27 Temmuz'da Almanya'nın Başbakan adayı Armin Laschet ile yapıldığı söylenilen bir röportaj paylaştı. ''Türkiye'ye karşı büyük bir sevgim var'' başlığıyla yayımlanan röportajda Laschet'in 'Türkiye sevgisine' vurgu yapıldı ancak röportajın yalan olduğu ortaya çıktı. 

Röportajın yalan olduğunu Almanya'nın önde gelen gazeteleri ve dergileri duyurdu. ''Türk gazetesi kurgulu Lasceht röportajı yayımladı'' başlığıyla duyurulan yalan haberi ilk Die Welt gazetesi yazdı.

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Başbakanı olan Laschet'in Düsseldorf'ta bulunan eyalet başbakanlık bürosu Sabah'ta yer alan röportaj ile ilgili açıklama yaptı. Laschet'in bürosundan yapılan açıklamada “Hiç bir şekilde böyle bir röportaj verilmedi” sözleriyle röportajın kurgu olduğu belirtildi.

Sabah Gazetesi'nin haberinde, Türkiye'ye karşı büyük bir sevgisinin olduğu iddia edilen Laschet, ”Bunu Türkiye'deki dostlarımıza ve Almanya'daki Türk kökenli yurttaşlarımıza iletmek istiyorum” dedi. 

Sabah Gazetesi Suçu Faruk Şen'e Attı

Yalan haber ile ilgili soru sorulan Sabah Almanya Temsilcisi İsmail Erel, röportajı Faruk Şen'in internet sayfasından aldıklarını ve Faruk Şen'in Laschet ile görüştüğünün teminatını kendilerine verdiğini iddia etti.

 

sabah gazetesi yalan röportaj Almanya Başbakan adayı Armin Laschet