Yandaş Yazar: AKP Döneminde Yetişen Gençler CHP'ye Umut Bağlamışsa Vay Halimize

TAKİP ET

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi yazarı Yücel Koç, muhafazakar ailelerin çocuklarının AKP'den uzaklaştığından, CHP'ye oy vermekte beis görmediklerinden dert yandı.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesindeki köşesinde "Kaybedilen muhafazakar çocukları" başlıklı bir yazı kaleme alan Yücel Koç, dindar ailelerin çocuklarının AKP'ye oy vermek istemediğini, CHP'ye oy vermekte bir beis görmediğini yazdı.

Bu durumu ilk kez 2019 yerel seçimlerinde fark edildiğini belirten Yücel Koç, "AKP'li milletvekilleri bile kulislerde çocuklarına Cumhur İttifakı adayına oy verdirememekten, hatta CHP’ye oy vermekte herhangi bir beis görmediklerinden şikâyet ediyordu" dedi.

"CHP'nin Camileri Ahıra Çevirdiklerini Anlatıyorlarmış Ama Çocukları Geçmişi Umursaıyormuş"

Bu durumun gençlerin "karşı mahallenin" kontrolünde olan sosyal medyaya terk edilmesiyle oluştuğunu öne süren Koç, "Okul deseniz ayrı dert, müfredat belli zira. İmam hatipler de dâhil buna. Evlerde eskisi gibi dedeler, nineler de yoktu ki başlarından geçenleri anlatıp, çocuklara nasihatte bulunsun. Baba iş telaşında, anne ya gezmede yahut televizyonun başında…" ifadelerini kullandı.

"Etraftan dinliyorum; 28 Şubat’ta olanları, CHP’nin geçmişte camileri ahıra çevirdiklerini falan anlatıyorlarmış ama çocukları geçmişi umursamıyormuş. Umursamaz tabii! Çocuğunun “din” önceliği var mı ki, umursasın!" diyen Koç yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Duyduklarımıza Bakılırsa Kopuş Büyüyor"

"Günümüzün felaketi şudur; gençlere bırakın bu davayı anlatmayı, yerli ve millî meseleleri bile kabul ettirmekte zorlanır hâle gelmişiz. Terör örgütü PKK’nın, FETÖ’nün neler yaptığına gözleriyle şahit oluyorlar da, bunların siyasi kolları ile kol kola girenlere muhabbet beslemekte beis görmüyorlarsa belayı elimizle çağırıyoruz demektir.

Çevreden duyduklarımıza bakılırsa kopuş büyüyor. Özellikle geçtiğimiz sonbahardan bu tarafa artan pahalılık bunu daha da körüklemiş görünüyor. 20 yıllık AK Parti döneminde yetişen gençler, dünyanın felakete sürüklendiği son iki yılda rahatları bozuldu diye CHP’ye ve avanelerine umut bağlamışsa vay hâlimize! Biz nasıl bazı şeyleri yaşayarak, acı tecrübelerle öğrenmişsek, gün gelir onlar da öğrenirler. Allah sonumuzu hayretsin."

yandaş yazar akp döneminde yetişen gençler chp umut bağlamışsa vay halimize