Yandaş Yazar: Boris Johnson Türkçe Konuştuğu İçin Koltuğundan Oldu

TAKİP ET

Türkiye gazetesi yazarı Rahim Er, Boris Johnson'ın Türkçe konuştuğu için koltuğundan olduğunu iddia etti.

Geçtiğimiz günlerde İngiltere kabinesinde arka arkaya yaşanan istifalar ve Muhafazakar Parti milletvekillerinin baskıları nedeniyle Başbakan Boris Johnson, Genel Başkanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Yerine yeni bir Genel Başkan seçilene kadar Boris Johnson Başbakanlık görevini sürdürecek.

İngiliz Başbakanı Boris Johnson İstifa Etti

Johson'ın istifasına ilişkin Türkiye gazetesindeki köşesinde bir yazı kaleme alan Rahim Er "Boris Johnson için kendisine has bir sebep daha vardır. Bu kişi, Ali Kemal’in torununun oğludur. Ali Kemal, gazetecidir, hızlı yazan bir kalemdir. Dâhiliye ve Maarif Nazırlıkları yapmıştır. Hayatı İzmit’te linçle bitti. Görünen o ki Başbakan Johnson’ın Müslümanlıkla da Türklükle de bir alâkası yoktur. Buna rağmen İngiliz toplumu O’nu büyük bir ekseriyetle işbaşına getirmiş olsa bile aslını hiç unutmadı, hep 'acaba?' dedi. O’nu yerinden eden olayların 28 Haziran’da Madrid’deki NATO toplantısında Türkçe olarak 'çok güzel!' demesinden sonra başlaması ister istemez dikkat çekmekte…" dedi.

İspanya'daki NATO zirvesinde AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ve İngiliz Başbakanı Johnson arasındaki sohbet kameralara yansımış ve Johnson "Çok güzel" demişti.

yandaş yazar boris johnson türkçe konuştuğu için koltuğundan oldu şah mat rahim er türkiye gazetesi