Yandaş Yazar: Gevşek Bürokratların Ortak Özelliği Berat Albayrak'tan Hiç Hazzetmemeleri

TAKİP ET

Yandaş Sabah yazarı Salih Tuna, "eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan hiç hazzetmeyen gevşek bürokratlardan" dert yandı.

Salih Tuna, AKP'ye yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinde yayımlanan köşe yazısında "Gevşek bürokratların bir ortak özelliği de eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan hiç hazzetmemektir. Anlaşılması zor olan, 'içerdeki' birileri tarafından bu saldırıların desteklenmesi" ifadelerini kullandı

"Gevşet Bürokratların Ortak Özelliği Berat Albayrak'tan Hazzetmemek"

Haşmet Babaoğlu'nun bir süre önce "İktidarın iş yaptırdığı bürokrasi ile iktidara gönül veren halk arasındaki mesafe kapanmadı (...) Ne yazık ki, bürokrasi hâlâ tabiri caizse 'bürokrasi partisi'ne çalışıyor. Üstelik pek çok önemli kurumda AK Parti iktidarı hâlâ kendisinden hiç hazzetmeyen bürokrat / memur kadrolarıyla çalışıyor..." dediğini aktaran Tuna yazısında, "Maalesef budur! Ve bu gevşek bürokratların bir ortak özelliği de eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan hiç hazzetmemektir. Ayrılıp iki ayrı parti kuran Babacan ve Davutoğlu muhibbi bürokratlar da elbette buna dahildir. Sayın Erdoğan'a düşmanlıklarını sinsi şekilde dışa vurmanın kendilerince en "uyanık" yöntemini bulmuşlardı. Bunları anlamak zor değildi. Berat Albayrak'ın arazideki varlığını, hokkabazlıklarına engel olarak görüyorlardı" ifadelerine yer verdi.

Berat Albayrak Övgüleri

Berat Albayrak'a yönelik övgülerde bulunan Tuna "Müstevlileri de anlamak zor değildi.Dahası, düşmanlıkları şimdi daha iyi anlaşılıyor. Enerji Bakanlığı döneminde enerjide dışa bağımlı olmaktan kurtulacak projelere imza atmış, Maliye Bakanlığı döneminde de cari fazla vermişti. "Cari fazla" demek, dar gelirliden zengin kesime gelir transferi anlamına gelen enflasyon canavarının çanına ot tıkamaktı. Hülasa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı iş yapamaz hale getirmek isteyen söz konusu bedhahların Berat Albayrak'a saldırıları nihayetinde anlaşılır bir şeydi. Anlaşılması zor olan, "içerdeki" birileri tarafından bu saldırıların desteklenmesidir" ifadelerini kullandı.

yandaş yazar gevşek bürokratların ortak özelliği berat albayrak hiç hazzetmemeleri Hazine ve Maliye Bakanlığı recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu ali babacan