Yandaş Yazardan Gayrimüslim Vatandaşlara Ağır Hakaretler

TAKİP ET

Yeni Şafak yazarı Kaplan, Türkiye'de İslam'ın hızla terk edildiğini ve deizmin yayıldığını gözlemlediğini kaydettiği yazısında "İslâm'ı terk edenler, bu ülkeyi leş kargalarına dekor yapmaktan çekinmezler" sözleriyle gayrimüslim vatandaşlara ağır hakaretlerle saldırdı.

İktidar güdümündeki medya organlarından Yeni Şafak'ın yazarı Yusuf Kaplan, bugünkü köşe yazısında İslam'ı terk eden veya tercih etmeyen vatandaşları ağır hakaretlerle hedef tahtasına oturttu. Toplumdaki Müslüman oranının azaldığını gözlemleyen ve korkuya kapılan Kaplan, gayrimüslim vatandaşlara "İslâm’ı terk edenler, bu ülkeyi leş kargalarına dekor yapmaktan çekinmezler, bunun neye malolabileceğini bile düşünemezler" sözleriyle saldırdı.

İBB'nin Türkçe Kur'an okunan Şeb-i Arus Töreninden yola çıkan Kaplan, Anayasal güvence altına alınan laiklik ilkesine de saldırarak "Türkiye’nin laik kesimleri şunu iyi bilmeliler: İslâm, hayatın her alanına müdahale eder. Bir dünya tasavvuru, bir sanat, düşünce, estetik, iktisat, ahlâk tasavvuru olarak İslâm hayatın her alanında görünür olduğu zaman, bir yer İslâm yurdu, orada yaşayanlar da Müslüman olarak adlandırılır. İslâm’ı hayatın her alanında görünür kılma girişimlerini, ilkel bir mantıkla “İslâm’ı siyasete alet ediyor bunlar!” diye yaftalamak bilmeden yapılıyorsa ahmaklıktır, bilerek yapılıyorsa, İslâm’ın bu toplumun hayatından uzaklaştırma savaşının bir başka adıdır" şeklindeki satırları kaleme aldı.

"Deizm Çığ Gibi Yayılıyor"

"Çok ürpertici gelebilir ama açıkça gördüğüm şey, toplumda deizmin çığ gibi yayıldığı, insanların İslâm’ı, İslâmî duyarlıkları hızla terkettikleri yakıcı gerçeğidir" sözleriyle yazısına devam eden yandaş yazar, toplumun dinî tercihini değiştirdiğini gözlemlediğini kaydederken bunu 'ürpertici' bir durum olarak nitelendirdi. Kaplan, devamında Türkiye'de İslam'ın akıbetine ilişkin görüşlerini ise şöyle paylaştı:

"Uyarıyorum: Böyle giderse, fazla değil 10 sene içinde, İslâm protestanlaştırılır, Müslüman insanların hayatlarından da hızla çekilir, camiler, vakit namazlarında bomboş kalır ya da sadece ölümünü bekleyen ihtiyarların son gidecekleri yere, ölüm mekânına dönüşür ve sadece “cuma âyinleri” yapılan kiliselerin derekesine düşebilir!"

İslam Dinini Tercih Etmeyenlere Ağır Hakaretler

"İslâm’ın terkedilmesi ya da yitirilmesi, bu toprakların elimizden gitmesi ve tarihten çekilmemizle sonuçlanabilir. Macar ve Bulgar örnekleri capcanlı duruyor önümüzde.

İlgili herkesi yüksek sesle uyarıyorum: İslâm’ı terk edenler, bu ülkeyi leş kargalarına dekor yapmaktan çekinmezler, bunun neye malolabileceğini bile düşünemezler: Toplumun İslâmî omurgasını, duyarlıklarını ve ilkelerini yitirmesi, bu toplumun toplum olma özelliklerini de yitirmesi, erimesi ve tarihten çekilmesi ile sonuçlanır -Allah korusun."

yeni şafak yusuf kaplan yandaş yazar gayrimüslim vatandaşlara hakaret islam deizm müslüman ateist ateizm