Yandaşlar Soylu Desteğini Görmezden Geldi

TAKİP ET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Süleyman Soylu'ya destek çıktığı sözler iktidara yakın gazetelerin ilk sayfasında yer almadı.

Ombudsman Faruk Bildirici, grup toplantısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya destek veren MHP lideri Devlet Bahçeli'nin iktidara yakın gazeteler tarafından sansürlendiğini yazdı. Bildirici, “İktidar medyasından Bahçeli'ye Soylu ve Anayasa Mahkemesi sansürü” başlıklı yazısında yandaş medyanın Bahçeli'nin sözlerini 'neredeyse sakladığını' yazdı. 

Bildirici; Bahçeli'nin sözlerinin yalnızca Türkiye gazetesinde ilk sayfa verildiğini, Yeni Akit, Sabah, Hürriyet, Milliyet, Akşam ve Yeni Şafak gazetelerinin ise söz konusu ifadeleri haberin içine gömdüğünü söyledi. 

Söz konusu gazetelerin haber değerine değil yalnızca siyasi kaygılara odaklandığını belirten Bildirici, “Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Soylu’yu İçişleri ile ilgili iki toplantıya çağırmadığı ve birlikte fotoğraf vermekten kaçındığı bir dönemde Bahçeli’nin Soylu’ya sahip çıkması önümüzdeki günlerde siyasete yön verecek nitelikte bir çıkıştır” dedi.

Baskılara Karşı Çıkmak Gerekir 

Bildirici'nin yazısı şu şekilde:

“Bence iktidar medyasının Bahçeli’nin Anayasa Mahkemesi (AYM) ile ilgili sözlerine yönelik tutumu, Soylu hakkındaki sözlerine yaklaşımından daha enteresan ve daha bütünlüklüydü. Bahçeli’nin ağır dille yaptığı suçlamalar Anayasa Mahkemesi’ni baskı altına alıyor. MHP ve AKP’nin yeni anayasa taslağı üzerinde çalıştıkları düşünülürse, Anayasa Mahkemesi kapatılmasa bile yetkilerinin tırpanlanmasının gündeme gelebileceği görülüyor. Hem de Anayasa Mahkemesi’nin gündeminde HDP’nin kapatılması davası gibi önemli konular bulunuyor.

Yargı bağımsızlığının kalmadığını yargı mensuplarının bile kabul ettiği bir dönemde Anayasa Mahkemesi’nin Bahçeli tarafından böylesine baskı altına alınması demokrasi ve hukuk devleti açısından son derece tehlikeli. Bağımsız ve eleştirel medyanın kamuoyunun dikkatini bu tehlikeye çekmesi gerekirken Bahçeli’nin suçlamalarını -iktidar medyası gibi- görünmez kılması yanlış. Hâlâ bir nebze de olsa iktidara mesafeli kalarak işlevini yerine getirmeye çalışan bir kurumu savunmak, ona yönelik baskılara karşı çıkmak gerekir.”

yandaş medya yeni akit sabah akşam türkiye soylu süleyman devlet bahçeli