Yangın Çıkan Evde Ailesinin Ayağından Zincirlediği Bir Çocuk Bulundu

TAKİP ET

Bursa'da itfaiye ekipleri yangına müdahale amacıyla gittikleri evde ayağından zincirle bağlanmış bir çocuk buldu.

Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Tabakhane Mahallesi'nde bulunan tek katlı evde elektrik panosundaki arızadan kaynaklı bir yangın çıktı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibi yangını söndürmek için hızla müdahale etti.

Alevler söndürüldükten sonra eve giren itfaiyeciler, bir odada ayağından zincirle bağlanmış küçük bir çocuk buldu. Zincirin kesilmesiyle hafif yaralı bir şekilde kurtarılan küçük çocuk, Yenişehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Olayın ardından ayak bileğinden zincirle bağlanan E.B.'nin 6 çocuklu ailenin en küçük çocuğu olduğu ve yaramazlık yaptığı gerekçesiyle babası tarafından bu şekilde cezalandırıldığı ortaya çıktı. Baba Mehmet B. çocuğunun çok yaramaz olduğunu ve evden çıkmaması için sadece evde gezebilecek kadar bir zincir ile bağladığını söyledi. Gözaltına alınan Mehmet B. Emniyet'te ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Sadece Salı Günleri Bağlıyorlarmış!

Anne Hüsna B. de olaya dair "Ben yangın esnasında pazara gitmiştim. Babası onu çok yaramaz olduğu için semt pazarının kurulduğu günler ayağından zincirle bağlıyordu. Yani sadece salı günleri. Ben geldiğimde evi o şekilde gördüm. böyle olmasını kimse istemezdi" ifadelerini kullandı.

Yangın çıkan evde şans eseri hayatta kalan küçük çocuğun ablalarından Z.B. ise olayı “Ben ve annem çarşıya gitmiştik. Bir ağabey önümüzü kesti, ‘Eviniz yanıyor’ dedi. Eşyaları bırakıp koşup geldik. Zaten geldiğimizde babam evdeydi. Kardeşimi hastaneye kaldırmışlardı. Hastaneye gittik kardeşimi gördüm. Çevreye zarar veriyordu. Babam 15 dakikalığına bağladı kardeşimi. Geldiğimde kardeşimi zincirden çıkarmışlardı" sözleriyle açıkladı.

Küçük çocuk da korku dolu anlara dair "Yangın dumanı geldi ben de kapıyı kapattım, çok korktum. Duman vardı. O anda çok korktuğumu hissettim. Beni kurtardılar. Ayağım çok ağrıyor" dedi.

bursa yangın tabakhane yenişehir itfaiye küçük çocuğu zincirle bağlamışlar