Yangın Şarköy'ü Sardı: Alevler Gelibolu'ya Dayandı

TAKİP ET

Tekirdağ'a bağlı Şarköy'de dün, 15 Temmuz öğle saatlerinde çıkan yangının rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdüğü ve kontrol altına alınamadığı bildirildi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Şarköy'deki yangınla ilgili olarak yapılan açıklamada; Şarköy, Kocaali ve Kızılcaterzi mahallelerinde tahliyelere başlandığı bilgisine yer verildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, alevlerle tüm imkanlarıyla mücadele ettiklerini kaydederken, Tekirdağ Valisi Recep Soytürk de, çevre illerden yardım talebinde bulunduklarını kaydetti.

Çok sayıda uçak, helikopter ve arazözle, 350 personelin söndürme ve soğutma çabalarına katıldığı, havadan söndürme çalışmalarına gece karanlığı nedeniyle ara verildiği aktarılırken, yangın istikametindeki mahallelerin korunabilmesi için çevre illerden TOMA araçları istendiği bildiriliyor.

Şarköy Yangını Gelibolu'ya Ulaştı

Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Şarköy'de başlayan yangının Gelibolu'ya kadar ulaştığını doğrularken, Ayvacık ilçesine bağlı Naldöken'de başlayan ayrı bir yangına da müdahale edildiği öğrenildi.  

Çanakkale'de Ayvacık ilçesine bağlı Naldöken Köyünde başlayan yangına da müdahale ediliyor.

tekirdağ şarköy orman yangını yangın