'Yangın Var Dediler Geldik' Videosuna Gelen Yorumlar Sebebiyle Video Sahiplerinin Psikolojileri Bozulmuş

TAKİP ET

İzmir'de itfaiye merkezinde çektikleri video sebebiyle eleştirilen genç kadınlar, psikolojik destek aldıklarını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına ait Toros Yangın Eğitim Merkezi’ne giden 3 kadın, itfaiye aracıyla yaptıkları tehlikeli hareketleri çektikleri videoya ''Yangın var dediler geldik'' notunu ekleyip sosyal medyadan paylaşım yapmıştı.

1 İtfaiye Personeli Açığa Alındı, 3 Görevli Hakkında Disiplin Soruşturması Başlatıldı

Merkeze gelip araçlarla video çeken kadınların görüntülerinin yayılmasının ardından merkezde çalışan 1 itfaiye personeli görevden alındı. Ayrıca belediye şirketinin sözleşmeli personeli olarak İtfaiye Daire Başkanlığı’nda görev yapan 3 kişi de bağlı oldukları şirkete gönderilerek haklarında disiplin soruşturması başlatıldı.

Hukuki Süreç Başlatıldı

Görüntüler sonrası eleştiri yağmuruna tutulan kadınlar, videoyu gizli hesaptan paylaştıklarını ancak birisinin videoyu alarak herkese açık bir hesaptan paylaştığını söyledi.

Yüzlerce kişinin kendilerine hakaret ettiğini belirten Saniye Kılıç, kendileri hakkında asılsız, karalayıcı, hakaret içerikli paylaşımlar yapıldığını, bununla ilgili hukuki sürecin başlatıldığını söyledi. Kılıç, arkadaşlarını ziyarete gittiklerini ve o sırada videoyu çektiklerini belirterek, "İtfaiyedeki arkadaşlarımızla yemek yedik, kahve içtik. Sohbet sırasında itfaiye veya ambulans aracı kullanmanın, çocukluk hayalim olduğunu anlattım. Orada çalışan arkadaşımıza ısrar ettim. Ardından arkadaşımın kontrolünde bu hayalimi gerçekleştirdim. Sonra da oradan ayrıldık. Bir gün sonra, önce sosyal medyada ardından da medyada doğru olmayan birçok bilgi yayılmaya başladı" diye konuştu.

Görüntüler üzerinde oynama yapıldığını ve iftiralara maruz kaldıklarını belirten Kılıç, "Biz görüntüleri kendi sosyal medya hesaplarımızda paylaştık, ama hesaplarımız gizliydi, bizim iznimiz olanlar görebilirdi. Yani iddia edildiği gibi TikTok'ta paylaşım yapmadık. Görüntüler hesaplarımızdan çalınarak yalan bilgiler ve haberlerle gündeme getirildi. Üzerimdeki elbiseler buzlandı, araçta çıplakmışız algısı oluşturulmak istendi. Mangal yaktığımız, alkol aldığımız, uyuşturucu kullandığımız, hatta fuhuş yaptığımız dahi iddia edildi. Hakaretlere, tehditlere maruz kaldık. Çok çirkin iftiralar atıldı. Hepimizin bir hayatı, ailesi, arkadaşları var. İftiralar atanlar, yalan haberler yapanlar, tehdit ve küfür edenler hakkında şikayetçi olduk. O alanda birçok güvenlik kamerası var ve biz de bu kayıtları istedik, davamızın arkasında olacağız. Bu videodakiler erkek olsaydı bu kadar gündem olmazdı" ifadelerini kullandı.

Psikolojik Destek Alıyoruz

Kılıç'ın sürdüğü aracın arkasında bulunan Makbule Özgün Kılıç ise “Sabah uyandığımızda çektiğimiz videoları televizyonlarda ve sosyal medyada gördük, hepimize hakaret edildi. Taciz ve tehdit mesajları aldık. 3 kadın olduğumuz için cinsiyetçi küfürler edildi. Video ve haberleri izleyenler bizleri görünce tanıdı, 'Siz itfaiyeci kızlar değil misiniz?' diye soruyorlar. İş yerimizde sorunlar yaşadık. Ünlü olmak için bu videoyu yayınladığımız söylendi. Bizim öyle bir amacımız olsa olaydan sonra hesaplarımızı kapatmazdık. Oldukça zor günler geçiriyoruz ve psikolojik destek alıyoruz" dedi.

Arkadaşımızın Hayalini Gerçekleştirdik

Aracın arkasında bulunan bir diğer kişi Dilay Güngör de, “Arkadaşım çocukluk hayalini gerçekleştirdiği için biz de onun mutluluğunu paylaşmıştık. Zaten hiçbir şekilde trafiğe de çıkmadık. Sonrasında tepkiler ve hakaretler gelmeye başladı. İnsanlar tarafından üzerimize taş yağdırıldı. Üzgünüz çünkü olayların buraya geleceğini bilmiyorduk. Son derece çocukça bir olaydı" şeklinde konuştu.

 

yangın var dediler geldik izmir itfaiye saniye kılıç dilay güngör