Yangına Müdahale Etmek İsteyen Vatandaşların Suyunu Kesip ''Bu Orman Yanacak'' Dediler

TAKİP ET

Delikliyol Koyu'nda çıkan yangına müdahale etmek isteyen Batuhan Onur Maz ve diğer gönüllülerin suyunu kesip, ''Bu orman yanacak'' dediler.

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Delikliyol Koyu'nda yangın çıktığını gören Batuhan Onur Maz ve birkaç gönüllü, alevleri yayılmadan kontrol altına almak istedi. Kendi imkanlarıyla yol açan Maz ve diğer gönüllüler yukarı çektikleri hortum ile yangına müdahale etti.

Ancak Maz ve gönüllüler küçük bir alanda başlayan yangını söndürmek için çalışma yürüttüğü sırada suları kesildi ve hortumları aşağı çekildi. Maz, ''Orman bölge ve itfaiye ekipleri hortumlarımızı çekti, 6 saat boyunca bizi beklettiler. 6 saat sonra tekrar müdahale etmek istedik yine izin vermediler. Bize inerken 'bu orman yanacak' dediler. Ben ve arkadaşlarım ormanın içine girmeyi göze aldık, müdahale etmek istedik ama itfaiye adım atmıyor, kabullenmişler yanacağını'' dedi. 

Maz olaydan birkaç saat sonra paylaştığı başka bir videoda ise söndürmelerine izin vermedikleri ormanın alevler içerisinde kaldığını anlattı. Küçücük bir noktada başlayan yangının müdahale edilmemesi sebebiyle ormanı yok ettiğini belirten Maz, ''Bize izin verilseydi böyle olmayacaktı'' diyerek isyan etti.

 

 

muğla marmaris delikliyol koyu yangın batuhan onur maz su kesildi bu orman yanacak