Yangında Evdeki Tüm Eşyalar Küle Döndü: Şehidin Hatıraları Zarar Görmedi

TAKİP ET

Osmaniyeli şehit Ertuğrul Köse'nin ailesinin yaşadığı evde çıkan yangında Köse'nin hatıraları haricindeki tüm eşyalar kül oldu.

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ertuğrul Köse'nin ailesinin yaşadığı evde çıkan yangında evde bulunan tüm eşyalar kül oldu. 

Türk ordusunun Irak'ın kuzeyinde yürüttüğü Pençe-Kaplan Operasyonu esnasında Kürtçü teröristlerin saldırısı neticesinde şehit olan Ertuğrul Köse'nin Osmaniye'de mukim ailesinin yaşadığı evde yangın çıktı.



Elektrik kontağından çıkan yangında alevler kısa sürede tüm odalara yayılarak eşyalara büyük zarar verdi. İtfaiye ekiplerinin 2 saat süren çalışması sonucu ateşlerin söndürülmesi sonrasında Şehit Ertuğrul Köse'nin fotoğrafları, üniformaları ve kişisel eşyaları gibi hatıralarının bulunduğu odada is lekesi bile oluşmadı.

"Allah'ın Huzurunda Ne Kadar Kıymetliymiş Yavrum"

Oğlunun fotoğrafını öpen anne Fatma Köse, "Ben hastaneye gitmiştim. Eşim işten gelmişti, kendisi evdeydi. Çocuklarım diğer odadaydı. Küçük çocuklarım, gelinim. Yangın birden çıkınca müdahale edememişler. Geldim evimiz yanmış. Eşimin de kulağı tam duymayınca dumanlar kendisini iyice bunalttıktan sonra haberi olmuş. Allah’a şükürler olsun. Ben geldiğimde ilk önce yavrularımı gezdim, daha sonra şehidimin odasını gezdim. Şükürler olsun burası yanmamış, diğer yerlerde her taraf yanmış. Fotoğrafı halen çok güzel duruyor, çok memnun oldum. Allah’ın huzurunda ne kadar kıymetliymiş yavrum, milletimiz, vatanımız sağ olsun dedim" ifadelerini kullandı.



Evi ziyaret eden Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, şehit anası Fatma Köse'yi teskin ederek "Ne gerekiyorsa hepsini yaparız, yeter ki canınıza zarar gelmesin" dedi. Vali Yılmaz'ın talimatıyla şehit ailesinin evi en kısa zamanda onarılacak.

şehit ertuğrul köse yangın osmaniye fatma köse eşyalar hatıraları