Yangından Etkilenen Bazı Bölgeler 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' İlan Edildi

TAKİP ET

Antalya, Muğla, Mersin, Adana ve Osmaniye'de orman yangınlarından etkilenen alanlar "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya, Muğla, Mersin, Adana ve Osmaniye'de orman yangınlarından etkilenen alanların "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildiğini duyurdu. 

Kararı Twitter hesabından açıklayan Erdoğan paylaşımında, "Orman yangınlarından etkilenen bölgelerimizi 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan ettik.

Milletimizin yaralarını sarmak, zararını karşılamak, imkânlarını öncekinden de iyi hale getirmek için gereken tüm adımları atmaya devam edeceğiz" dedi.

Erdoğan paylaşımına eklediği görselde ise, "Yangından etkilenen bölgeler Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edilmiştir.

Başta afet bölgelerindeki vatandaşlarımız olmak üzere aziz milletimize geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyor, afet sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Erdoğan'ın paylaşımı şu şekilde:

Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi Nedir?

Afet yaşanan bölgelerde olayın tekrarlanma ihtimali söz konusuysa bölge afet bölgesi ilan edilebilir. Afet bölgesi ilan edilen yerlerde;

- Sağlık hizmetleri tamamen ücretsizdir.
- Bölgedeki ordu birlikleri, kendilerinden istenenleri yapmak zorundalardır.
- Yapılardaki hasarı tespit etmek amacıyla gerekirse bütün illerden teknik heyetler görevlendirilir. Bunun için ilgili bakanlıklar, hükümet tarafından bölgede görevlendirilir.

- Kamu personellerine düzenli bir şekilde yolluk, harcırah, avans ödenir.
- Bölgedeki her bir ailenin ve her bir bireyin psikolojik ve sosyolojik tedavisi için sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar görevlendirilir.
- Tüm maddi kayıplar devlet tarafından ödenir. Binaların yıktırılması ya da boşaltılması gereken hallerde bu durum mal sahibine bildirilir. ( Mal sahibinin bu karara üç gün içinde itiraz etme hakkı bulunabilir)

antalya muğla mersin adana osmaniye genel hayata etkili afet bölgesi ilan edildi orman yangın