Yangının Etkili Olduğu Bölgelerden ''Dayanışma İçin Rezervasyonlarınızı İptal Etmeyin'' Çağrısı

TAKİP ET

Yangınların etkili olduğu turistik bölgeler için rezervasyon yaptıran kişiler tatil planlarını iptal etmeye başlayınca turizmcilerden 'destek olun' çağrısı geldi.

Türkiye'nin özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerini etkisi altına alan orman yangınları yalnızca yerlileri değil turistleri de korkutmaya başladı. Başta Antalya ve Muğla olmak üzere otel rezervasyonu yaptıran kişiler, orman yangınlarının kontrol altına alınamadığını görünce rezervasyonlarını iptal etmeye başladı.

Bölgedeki otellerin çoğunda yapılan rezervasyonlar iptal edilirken, turizmcilerden ''Bize destek olun'' çağrısı geldi. Yangınlar uzun sürdüğü için yeni rezervasyonlar yapılmadığını ve eskilerinin de iptal edilmeye başlandığını söyleyen Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, bayram döneminde yaşanan yoğunluğun ardından otellerin boşaldığını aktararak, “Marmaris ayakta kalsın istiyorsanız, bir dahaki sene de yine gelmek istiyorsanız rezervasyonlarınızı iptal etmeyin. Ege bir yaşam şeklidir denizi ile balığı ile ağacı ve ormanı ile. Yeniden yerine koyacağız” dedi.

Datça Belediyesi'nden ''Destek Olun'' Çağrısı

Datça Belediyesi de “Rezervasyonunuzu iptal etmeyin” diyerek vatandaşları kendilerine destek vermeye davet etti. 

 

datça belediyesi otel tatil rezervasyon iptal etmeyin bülent bülbüloğlu