Yangınlarla Mücadelede İhtiyaç Duyulan Ürünlere Yapılan Zamlar İçin 'Şikayet Edin' Çağrısı

TAKİP ET

Tüketiciyi Destekleme Derneği, yangın esnasında ihtiyaç duyulan ürünlere ani zamlar yapan vatandaşlar hakkında suç duyurusunda bulunulması gerektiğini söyledi.

Yangın çıkan bölgelerde yaşayan vatandaşlar bir yandan canlarını bir yandan mallarını kurtarmaya çalışırken bazı fırsatçılar yangınları söndürme sırasında gerekli olan ürünlere zam yapmaya başladı.

Birkaç ürüne son 6 gün içerisinde yüzde 600'den fazla zam yapıldığının ortaya çıkması üzerine Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, yangında ihtiyaç duyulan bazı ürünlere fahiş zamlar yapıldığına ve haksız fiyat artışları uygulandığına dikkat çekti. 

Yangın söndürme topu, eldiven, yangın kremi gibi birçok ürün fiyatının yükseldiğini ve şikayetlerin arttığını söyleyen Bakal, "Tüketicimizin bu konuda hassas davranarak konuyu muhakkak ilgili mercilere bildirmesi önem arz ediyor. Devletimiz fırsatçılara gereken cezayı verecektir. Emin olun ki fırsatçılık ülkeye ihanettir. Toplum olarak hep birlikte yaralarımızı sarmaya çalıştığımız bu günlerde ihtiyaç duyulan ürünlerin fiyatlarıyla oynanması çok üzücü. Ticaret Bakanlığı, bu konularla ilgili ALO 175'i kurdu. Haksız fiyat artışı yapılan ürünlerde kullanımı söz konusu olan mobil uygulama da yaptı. Tüketici olarak suça göz yummamalıyız" dedi.

yangın zam orman topu fiyat artışı tükdes süleyman bakal şikayet