Yanlış Düğmeye Basınca Atık Öğütücü Makinesi İçindeki Arkadaşını Öldürdü

TAKİP ET

Adana'da bir kişi arkadaşının atık öğütücü makinesine girdiği sırada makineyi çalıştırdı. Makine içerisinde kalan işçi hayatını kaybetti.

Adana Organize Sanayi Bölgesindeki bir plastik fabrikasında çalışan Aydın Elibol, 2 numaralı atık öğütme makinesinin arızalandığını fark etti. Makinenin kazanında demir sıkıştığını gören Elibol, demiri çıkarmak üzere durdurduğu makinenin içerisine girdi. 

Elibol'un 2 numaralı makinede olduğu sırada, M.K. isimli işçi 1 numaralı makineyi çalıştırmak için düğmeye bastı. Ancak 1 numaralı makine yerine 2 numaralı olan çalıştı. Öğütücü makinesinin içerisinde kanlar içerisinde kalan Elibol çığlık atarak yardım istemeye çalıştı. 

Durumu fark eden M.K. olay yerine sağlık, Can-Kur ve AFAD ekiplerini çağırdı.  İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler Elibol'un cansız bedenini makineden çıkardı. Elibol'un cesedi adli tıp kurumu morguna kaldırıldı.

M.K. ise 'taksirle ölüme sebebiyet vermekten' gözaltına alındı. 1 numaralı makinenin düğmesine bastığını sandığını ancak 2 numaralı makinenin düğmesine basmış olduğunu söyleyen M.K. ifadesinde, “Makinaların olduğu bölüme çalışmaya gittim. Bu sırada Aydın Elibol 2 numaralı makinanın kazan bölümünün içindeydi. Ben 1 numaralı makinayı çalıştırmak için düğmelerin olduğu panoya gittim. Düğmeye bastım ancak çalıştırmak istediğim makine çalışmayınca ben hemen düğmeye basarak geri durdurdum. Aydın bağırınca ben kazara 1 yerine 2 numaralı makinayı çalıştırdığımı anladım. Hemen Aydın'ın yanına gidip çıkarmak istedim ancak Aydın'ı makine parçalamıştı. Bunun üzerine bağırarak yardım istedim. Benim bu olayda bir kastım yok. Aydın ile çok iyi bir arkadaşlığımız vardı. Olay tamamen kazara oldu” şeklinde konuştu.

adana atık öğütücü makine içinde kaldı yanlış düğme arkadaşını aydın elibol