'Yanlışlıkla' Covid-19 Aşısı Yapılan Bebeğin Ailesi Harekete Geçti

TAKİP ET

İzmir'de bir aile hekimliğinde bebeklerine Hepatit B yerine Covid-19 aşısı yapılan aile suç duyurusunda bulundu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl'ün bebeklere Hepatit B ve kızamık aşıları yerine yanlışlıkla Covid-19 aşısı yapıldığını itiraf etmesinin ardından söz konusu bebeklerden birinin ailesi şikayetçi oldu. 

İzmir'de gittikleri aile hekimliğinde bebeklerine yanlışlıkla Covid-19 aşısı yapıldığını öğrenen ailenin avukatı Dilek Güzel, ''Aşıdan 2 saat sonra ailenin evine gelinerek 'Bebeğe Hepatit B aşısı yerine yanlışlıkla BioNTech Kov-19 aşısı uygulandığı, çocuğun acil olarak hastaneye götürülmesi' gerektiği söylenince bebek acil olarak Ege Üniversitesi Hastanesi Çocuk Acil Servisine götürüldü'' dedi.

Aşı Karşıtlığı Propagandası Olarak Sunulmasını Kabul Etmiyorlar

Ailenin izni olduğu sürece bebek ile ilgili bilgi vereceğini ve soruşturmanın detaylarını aktaracağını söyleyen avukat Güzel, ''Bebeğin düzenli olarak kan sayımı, kontrolleri yapılmakta olup bu kontrollerin ne kadar süreceği, aşıdan kaynaklı kalıcı bir sorun yaşanıp yaşanmayacağının belli olmadığı müvekkillerime söylenmektedir. Tıbbi müdahalenin hukuka ve meslek kurallarına aykırı olarak, gerekli özen gösterilmeksizin yapılmasında kusur ve ihmali bulunanlar hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılmalarını talep ettik. Bebeğe bu işlemi yapanlarla ilgili yasal süreç başlattık.

Süreç konusunda ailenin onayı olduğu dönemlerde bilgi vereceğini de aktaran Güzel, aşılarını olan müvekkillerinin, yaşanan bu durumun aşı karşıtlığı propagandası olarak kullanılmasını kabul etmediklerini bildirdi'' şeklinde konuştu.

 

bebek yanlışlıkla covid-19 aşı zafer kurugöl biontech