Yaptığı 100. Yıl Konuşmasıyla Gündeme Oturan Emine Öğretmen İstifa Ettirildi

TAKİP ET

100. Yıl konuşmasıyla gündem olan öğretmen Emine Karakaş istifa ettirildi.

Okula idari para cezası, idareciler ile öğretmene disiplin cezası uygulanırken, öğretmenin iş sözleşmesi feshine 29 Aralık'ta karar verilmişti. 

Antalya'da özel bir okulda görev alan ve Cumhuriyet'in 100. yılında yaptığı konuşmasıyla gündem olan Türk Dil ve edebiyatı öğretmeni Emine Karakaş istifa ettirildi. 

TED Antalya Koleji'nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yapan Emine Karakaş 'ın istifası istendi. 

100. Yıl konmuşmasıyla gündeme yerleşen Emine öğretmen istifa ettirildi. Karakaş'ın görevinin sonlandırılmasına tepki gösteren birkaç öğretmen daha okuldan istifa etti. 

Karakaş'ın konuşması şu şekildeydi: 

“Cumhuriyetin gözbebeği fabrikalar bir bir yabancılara satılırken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çerez gibi parası olan herkese dağıtılırken, yabancılar ülkende imtiyazlarla sefa sürerken, parası olan her şeye hüküm verirken; memurun, doktorun, işçinin, öğretmenin kendi ülkesinde ikinci sınıf vatandaş muamelesi görürken ve en önemlisi, ‘geleceğim’ dediğin gençler umutsuzca ülkeden gitmenin yollarını ararken sen neredesin?”

Yaptığı konuşmanın ardından 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağıla' suçlamasıyla soruşturma açılmış ve gözaltına alınmıştı. Öğretmen, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 

 

öğretmen istifa ettirildi edebiyat öğretmeni antalya ted koleji