Yardım Dağıtılacağı Söylentisi Kuyruk Oluşmasına Yetti

TAKİP ET

Aksaray'da yardım dağıtılacağını sanan bir kalabalık Kızılay önünden toplandı.

Aksaray'da Kızılay şubesi önünde toplanan ve yaklaşık 300 metreye ulaşan sırada bekleyen kalabalık, yetkililerin herhangi bir yardım dağıtılmayacağı yönündeki beyanlarına inanmadı. Yetkililer ısrarla herhangi bir yardım dağıtılmadığını, eğer dağıtılırsa bunun salgından dolayı adreslere teslim edilerek yapılacağını belirtmelerine rağmen muhtaç insanlardan ve çoğunluğu kadınlardan oluşan kalabalık dağılmadı.

Açıklamalara inanmak istemeyerek binanın önünden ayrılmayan ihtiyaç sahibi kalabalık, çağrılan polisin megafonla yaptığı, yardım olmayacağı anonslarıyla ancak dağıtılabildi.

Bölgedeki bir taksici esnafı olan Haydar Mutlu yürek burkan olayla ilgili, "Kızılay'ın, bu yıl salgın nedeniyle yardımları, evlere teslim ettiğini söyleyip beklememeleri konusunda bilgilendirip, yardımcı olmaya çalıştım. Ama inanmadılar ve yaklaşık 300 metre kuyruk oluştu. Gerçekten çok yazık. Bu şekilde kalabalıklar oluşturmamamız lazım. Bu dönemde tam korunmamız gerekir. Herkes kendini korumazsa bu salgından kurtulamayız" ifadelerini kullandı.

Yardım Dağıtılacağı Söylentisi Kuyruk Oluşmasına Yetti