Yardım İsteyen Evsiz Genci Bacaklarından Vurdular

TAKİP ET

Antalya'da vatandaşlardan yardım isteyen 27 yaşındaki evsiz genç İlker B., kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından bacaklarından vuruldu.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Konuksever Mahallesi'nde meydana gelen olayda İlker B. isimli evsiz vatandaş yardım istediği hafif ticari araçta bulunan vatandaşlar tarafından vuruldu.

27 yaşındaki evsiz genç, içerisinde birkaç kişinin olduğu hafif ticari araca yaklaşarak yardım istedi. Araçtan inen ve ismi henüz belirlenemeyen kişi, yanında bulunan tabanca ile İlker B.'ye ateş etti. Bacaklarından yaralanan İlker B., yakındaki bir evin balkonuna sığındı.

Sığındığı evdeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, olay yerinde ilk müdahalesi yapılan İlker B.'yi ambulansla hastaneye kaldırdı.

İnsanlık Görevidir Diyerek Yardım Ettim

Olayın ardından İlker B.'ye ateş açan kişilerin tespit edilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Olaya tanıklık eden Kürşat Karaca, polis tarafından alınan ifadesinde silah sesleri ve yardım çığlıklarını duyduğunu belirterek, daha sonra İlker B'nin duvardan atlayarak kaçtığını gördüğünü anlattı. Karaca ateş eden kişilerin kaçtığını da söyledi.

İlker B.'nin sığındığı evin sahibi Osman C. ise evde oturduğu esnada cama vurulduğunu ve birinin "Allah rızası için yardım edin" diye seslendiğini belirtti. Dışarı çıktığında İlker B'yi yaralı halde gördüğünü ve 112 Acil Servisi arayarak yardım istediğini söyleyen Osman C., "İnsanlık görevidir diyerek yaralı bir insana yardım ettim. Olayın nasıl olduğunu bilmiyorum" dedi.

antalya evsiz vatandaş bacak ateş genç araç ilker b kürşat karaca