Yardımcısı Açıkladı: Ali Babacan Altılı Masaya Aday Olarak 4 İsmi Önerecek

TAKİP ET

Ahmet Takan, Korkusuz'daki köşesinde dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

Cumhurbaşkanı adaylarına odaklanan Ankara kulislerinden dikkat çekici bilgiler aktaran Korkusuz yazarı Ahmet Takan, "Onca ağır tahrike rağmen Millet İttifakı’nın paydaşları soğukkanlılığını koruyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in ev sahipliğinde 3 Temmuz’da yapılacak 5’nci altılı masa toplantısı bugüne kadar yapılanların en kritiği olacak. Kurban Bayramı’ndan önce, bu toplantıda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığını ilan edeceği ileri sürülüyordu" dedi.

İYİ Parti lideri Akşener'in altılı masada ortak adayı belirlenmesinde kilit durumda olduğunu, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ilan etmesi için üzerindeki baskıların her geçen gün arttığını ve altılı masanın adayı belirlemesi konusunda geç kalınmamasıda dair görüşlerin iyice ağırlık kazandığını belirten Takan, bu nedenlerle 3 Temmuz'da yapılacak altılı masa toplantısını en kritik hale getirdiğini yazdı.

Altılı masada bir ortak aday çıkarılamaması durumunda kendisinin aday olacağını belirten DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın 3 Temmuz'da sürpriz yapmaya hazırlandığını belirten Korkusuz, Ali Babacan'ın bir Genel Başkan Yardımcısı ile görüştüğünü ifade etti.

Babacan Altılı Masaya Dört İsmi Teklif Edecek

Babacan'ın yardımcısının "Ali Babacan, 3 Temmuz’da ortak Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi için masada nabız tutacak" dediğini aktaran Takan, Babacan'ın şu 4 ismi teklif edeceğini yazdı:

"Abdullah Gül, Abdüllatif Şener, İlhan Kesici, Haşim Kılıç"

"Yani… Sohbetin genelinden çıkardığım sonuç; Ali Babacan ve DEVA Partisinin üst heyeti, Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa seçimi kaybedeceğine inanıyor" diyen Takan "Bugünden görünen o ki; 3 Temmuz’da gerçekleşecek altılı masa toplantısında hararet çok yüksek olacak. O gün, Ankara’da termometreler patlayabilir!.." ifadelerini kullandı.

ali babacan ahmet takan altılı masa deva partisi 4 isim cumhurbaşkanı adayı önerecek Abdullah Gül Abdüllatif Şener İlhan Kesici Haşim Kılıç