Yargı Sedat Peker'in İddialarıyla İlgili Harekete Geçti İddiası: 'Başsavcılık Talimat Verdi Ancak Emniyet Top Çeviriyor'

TAKİP ET

Gazeteci Erk Acarer dikkat çekici iddialar ortaya attı.

Bir yıldan uzun süre boyunca hükümet ve paydaşlarına yönelik dikkat çekici suç iddialarında bulunan Sedat Peker'in iddialarına ilişkin çok az sayıda istisna dışında hiçbir soruşturma açılmamıştı. Açılan soruşturmalarda da uzun süre geçmesine rağmen henüz bir gelişme yaşanmadı.

Buna karşın gazeteci Erk Acarer, Sedat Peker'in iddialarına ilişkin HKP tarafından yapılan suç duyurusunun ardından yargının harekete geçtiğini iddia etti.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Erk Acarer, yargının Peker'in iddiaları hakkında harekete geçtiğini ancak emniyetin "top çevirdiğini" öne sürdü. Acarer, Peker'in yayımladığı 7. videoya ilişkin HKP'nin suç duyurusunda bulunduğunu hatırlattı.

Peker'in 7. Videosu: "Neden Kokain Yakalanamıyor?"

Peker söz konusu videosunda eski Başbakan ve AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın Kıbrıs'ta çekilen "kumar dışı" kasetleri üzerinden şantaj yoluyla Türkiye'de bir uyuşturucu trafiği oluşturulduğunu iddia etmiş, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın bu trafiğin tam ortasında olduğunu öne sürerek "Neden kokain yakalanamıyor?" diye sormuştu. HKP tarafından bu iddialar üzerine yapılan suç duyurusunda şüpheliler arasında Recep Tayyip Erdoğan, Süleyman Soylu, Mehmet Ağar, Tansu Çiller, Korkut Eken, Sadık Soylu, Binali Yıldırım ve oğlu Erkam Yıldırım, Halil Falyalı, Sedat Peker ve Atilla Peker sıralanmıştı. Peker'in bu iddiaları öne sürmesinden kısa bir süre sonra Halil Falyalı Kıbrıs'taki evinin yakınlarında uğradığı silahlı saldırı sonucunda öldü.


Halil Falyalı Suikastı Soruşturması Tamamlandı

"Zaten Bizde de Açık Bir Dosya Var"

Acarer'in aktardığına göre HKP'nin suç duyurusunun ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 2021-223951 nolu bir soruşturma açtı ve incelenmesi için İstanbul Anadolu Cumhuriyet Basşavcılığı'na gönderdi. Dosyada "parlamenter" sıfatına sahip kişiler olduğu belirtilerek Mehmet Ağar, Erkam Yıldırım ve Halil Falyalı gibi isilerin "soruşturulabillir" olduğu vurgulandı.

Acarer'in "Ama bu isimler üzerinden dosyanın nerelere uzanacağı belli" dediği dosya üzerinde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı "yetkisizlik" kararı aldı. Bununla birlikte yetkisizlik kararı belgesinde Başsavcılık tarafından "Zaten bizde de açık bir dosya var" ifadeleri kullanıldı. Acarer bu cümlenin Peker'in iddiaları hakkında bir değil iki dosya olduğunun ispatı olduğunu belirtti.

Başsavcılık Talimat Veriyor, Emniyet 'Top Çeviriyor'

Ankara Cumhuriyet Basşavcılığı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne parlamenterlerin ve Recep Tayyip Erdoğan'ın dosyadan ayrılarak iddiaların araştırılması ve tutanak hazırlanması talimatına vermesine rağmen Organize Şube 11 Nisan'dan beri dosya üzerinde harekete geçmiyor. Erk Acarer "top çeviriyor" dediği emniyet ile ilgili şu iddiaları öne sürdü:

"Çünkü dokunurlarsa 2 şey olacak. HTS kayıtları, tanıklar ve belgeler iddiaları doğrulayacak. Emniyettekiler bunun sonucunda 17-25 akibetine uğrayacaklarını ve tutuklanacaklarını düşünüyorlar.

Peker'den Açıklama

Hal böyle olsa da bu iddialar hakkında artık kayda geçen evraklar var. Bu önemli bir aşama sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. Duruma ilişkin olarak Sedat Peker’den kısa bir beyan aldım. Şunları söyledi:

'Açıktır ki,anlatılanlar gerçektir. Emniyet,araştırma yaptığında bilgi, belge, HTS ve benzer kayıtların hemen ortaya çıkacağını biliyor.O yüzden dosyayı unutmuşlar.Ama daha fazla da araştırma yapmak zorunda kalacaklar, soruşturma açacaklar.Göreceksiniz. Geliyor gelmekte olan!'"

yargı sedat peker iddialarıyla ilgili harekete geçti iddiası erk acarer emniyet top çeviriyor