Yargıda Her Tarikatın Grubu Var Tartışması Devam Ediyor

TAKİP ET

İsmail Saymaz'ın ismini vermeden "Yargıda her tarikatın WhatsApp grubu var, haremlik-selamlık toplantı yapılıyor" açıklamalarını aktardığı Yargıtay üyesine ilişkin tartışmalar devam ediyor.

Hakim ve Savcılar Kurulu 1. Daire üyesi Hamit Kocabey'in, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle görüştükten sonra istifa etmesi, yargı camiasını hareketlendirdi. İstifadan sonra yapılan iki açıklama dikkati çekti.

İsmail Saymaz'ın, köşesinde ismini vermeden "Yargıda her tarikatın WhatsApp grubu var, haremlik-selamlık toplantı yapılıyor. Bu artık bir milli güvenlik sorunu"  açıklamasına yer verdiği Yargıtay üyesinin, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman olduğu konuşuluyor.

Söz konusu açıklamanın kendisine ait olmadığına ilişkin bir yalanlama yapmayan Kocaman, 'bir danıştay üyesinin' "Meçhul Yargıtay üyesinin durduk yerde bu iddialarda bulunması ister istemez, acaba kendi hakkında rüşvet/borsa iddiaları var da HSK'ca incelenmesi ve soruşturulmasının önüne mi geçmek için bu çıkışı yaptı sorusunu akla getiriyor" iddiasına ilişkin olarak, "Herkes iddiasını ispatla mükelleftir. Aksi halde yalancı ve iftiracı konumundadır" dedi.

"Tarikat Açıklamasına" Yalanlama Gelmedi

Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre, yargı kulislerinde, ismi saklı Yargıtay üyesinin, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Danıştay üyesinin ise Muharrem Özkaya olduğu konuşuluyor. "Her tarikatın WhatsApp grubu var" sözlerinin kendisi tarafından dile getirildiğine yönelik kulis bilgisini ve Muharrem Özkaya olduğu öne sürülen Danıştay üyesinin yanıtı, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı'yken 27 Kasım 2020'de Yargıtay üyeliğine atanan Yüksel Kocaman'a soruldu.

Kocaman, "Her tarikatın WhatsApp grubu var" sözlerinin kendisine ait olup olmadığına ilişkin soruya karşılık "Bunlarla polemiğe girmek istemiyorum" sözlerini sarfetti. Kocaman, şunları ekledi:

"4 yıl boyunca onurumla, şerefimle, devlet adamı kimliğimle 15 Temmuz'dan sonraki zor dönemde görev yaptım. Herkes iddiasını ispatla mükelleftir. Aksi halde yalancı ve iftiracı konumundadır."

yargıtay iddia danıştay hakim whatsapp grubu tarikat müfteri muharrem özkaya yüksel kocaman