Yargıda "Yetki Krizine" İlişkin Konuşan AKP'li Adalet Bakanı: Darbe Söz Konusu Değil, Bu Millet Darbeyi Çok İyi Bilir

TAKİP ET

AKP'li Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan yargıda yaşanan "yetki krizine" ilişkin yeni bir açıklama geldi.

Yüksek yargıda yetki gerilimi tartışması devam ediyor. AKP'li Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi.

Ankara'da katılacağı bir açılış öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tunç, "Görüş farkından yola çıkarak olayı farklı yerlere çekmenin mantığı yok. Özgür Özel ile ben askeri aynı yerde yaptık, o yüzden kendisini çok iyi tanıyorum. Cumhurbaşkanına söyledikleri doğru değil. TCK'ya göre devletin güenliğine ilişkin suçlar yazılmıştır. Seçimden önce soruşturmasına başlanmış olmak kaydıyla terör suçları dokunulmazlık kapsamında mı değil mi? Yargıtay kapsam dışı diyor. İki yüksek mahkememizin bir görüş farkı var burada" dedi.

Erdoğan'dan Yargıtay'ın Skandal AYM Kararı İle İlgili İkinci Açıklama

Konunun farklı yerlere çekilmesinin yanlış olduğunu belirten Tunç, şunları kaydetti:

"Özgür (Özel) Bey'in cumhurbaşkanımıza yönelik yakışıksız ifadeleri var. Burada herhangi bir darbe söz konusu değil. Bu millet darbeyi de darbecileri de çok iyi bilir. Yüksek mahkemelerimiz arasındaki görüş farkını ortadan kaldırmaya yönelik belirsizlik varsa, AYM'nin kuruluş kanunuyla ilgili bir anlaşmazlık varsa bunlar TBMM'de konuşularak çözülebilecek hususlar. Konu hukuk çerçevesinde tartışılır ve çözüm bulunur."

Adalet Bakanı Tunç, Yargıtay'ın Skandal Kararının Çözümünü 'Yeni Anayasa' Yapmakta Buldu


 

yargı bağımsız yargı yargıtay anayasa mahkemesi adalet bakanı özgür özel yılmaz tunç