Yargıtay Gülten Kışanak İçin Verilen Beraat Kararını Bozdu

TAKİP ET

Yargıtay, yerel mahkeme tarafından eski Diyarbakır Belediye Başkanı Gülten Kışanak için 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan ötürü verilen beraat kararını bozdu.

2012'de Ağrı'daki bir basın açıklaması sırasında söylediği bazı sözler neticesinde hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan dava açılan Gülten Kışanak'a yerel mahkeme beraat kararı vermişti. Kararın temyize gitmesi ile birlikte Yargıtay 16. Ceza Dairesi verilen kararı bozdu.

Yargıtay'ın kararında, Kışanak'ın söz konusu açıklama sırasında sarf ettiği "Sayın öcalan... yaşamını yitiren gerillalar... Bu halk önderin mücadelesi ve kendi mücadelesini birbirinden ayırmaz" sözlerini "Cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da teşvik edecek şekilde sözler" olup olmamasının tartışılması ve böylelikle neticelendirilmesi gerektiği belirtildi.

Anayasanın ilgili maddesinde "Terör örgütünün, cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propagandasını yapan kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu suçun basın ve yayın yolu ile işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır" ibaresi yer alıyor.

Gülten Kışanak, daha önce de bir arife günü Kürtçü Terör Örgütü PKK militanları ile kucaklaşarak örgüt propagandası yapmıştı.

gülten kışanak beraaat yargıtay karar bozma