Yargıtay'ın Skandal Kararına Karşı Çağlayan Adliyesi Önünde Adalet Nöbeti Başlatan Genç, TamgaTürk'e Konuştu

TAKİP ET

"Eylemimi hayatta kalmak için, doğmamış çocuklarımın yüzüne bakabilmek için ve namusumu korumak için yapıyorum."

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için "hak ihlali" kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunarak skandal bir karara imza attı.

Anayasa Mahkemesi'nin yetkisini aştığına, Can Atalay hakkındaki kararına uyulmaması gerektiğine hükmeden 3. Daire, TBMM'ye de milletvekilliğinin düşürülmesi için bildirimde bulundu.

'Anayasal Skandal': Yargıtay 3. Ceza Dairesi, AYM Üyeleri Hakkında Suç Duyurusunda Bulunulmasına Karar Verdi

Ankara Barosu: Yargıtay, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nı Tasfiye Etti

Yargıtay'ın bu skandal kararına karşılık birçok tepki yükselirken İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi olan Ömer Faruk Aslan adlı genç, dün gece Çağlayan Adliyesi önüne giderek adalet nöbeti başlattı. 

Eylemini "Türkiye'deki anayasal düzeni korumak her vatandaşın bir görevidir. Anayasal düzen Türk vatandaşlarının namusudur. Bugün namusumuza el uzatan Yargıtay 3. Ceza Dairesi'ne karşı Çağlayan Adliyesi önünde nöbette geçiriyorum. Katılmak, sohbet etmek isteyen olursa beklerim. Bu geceyi Çağlayan Adliyesi önünde geçiriyorum. Bir termosum patladığı için yalnızca 2 termos çayım var. Ancak paylaşımcı biriyimdir. Herkesi beklerim. Bayrağım ve ben Çağlayan Adliyesi önündeyiz." tivitleriyle duyuran Aslan'a birçok destek geldi. 

CHP İstanbul Gençlik Kolları ve TİP üyeleri tarafından da ziyaret edilen Aslan, TamgaTürk Yayın Yönetmeni Semir Yapıcı'ya konuştu. 

"Eylemimi hayatta kalmak için, doğmamış çocuklarımın yüzüne bakabilmek için ve namusumu korumak için yapıyorum." diyen Aslan şu ifadeleri kullandı:

"Yargıtay 3. Ceza Dairesi verdiği karar ile Türk milletinin namusu olan anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmiş durumda. Bir hukukçu adayı olarak böyle  bir durumda sessiz kalamazdım. Kendim alana gitmeden önce insanlara birçok kez nereye gideceğimizi, nasıl tepki koyabileceğimizi sordum. İnsanlardan yanıtlar gelmeyince kendim böyle bir iş yapmaya karar verdim.

Eylemime devam etmeyi düşünüyorum. Belirtmiş olduğum gibi eylemin nedenini hayatta kalmak. Elbette hayatta kalmaya devam edeceğim. Toplumun neredeyse tüm kesimleri tarafından olumlu bir şekilde karşılandı. Sağ olsunlar alana insanlar gelip çay, kahve, bisküvi getirdiler. Destekleyen insanların genel olarak bir siyasi parti, ideoloji, dernek veya kurumdan olmaması özellikle beni mutlu etti. Alanda ise CHP'li ve TİP'li arkadaşlar sağ olsunlar yalnız bırakmadılar.

Karşıt fikirler genellikle ‘bir yerlerden’ fonlandığımı düşünüyor. Keşke onlara banka borçlarımı gösterebilsem. İlginiz için çok teşekkür ederim. TamgaTürk ailesine sevgilerle."

Aslan bugün 19.00-21.00 arasında da eylemini devam ettireceğini belirtti.

X hesabından paylaşım yapan Aslan, "Bugün 19.00-21.00 arasında bayrağımla alanda olacağım. Katılım sağlamak isteyen arkadaşlardan 2 adet ricam bulunmakta. 1-Lütfen siyasi parti bayrağı, pankartı getirmeyin. 2- Sigaralarınızı atabilmeniz için alanda bir pet şişe bulunacaktır. Sigaralarınızı lütfen yere atmayın." dedi.

 

 

yargıtay yargıtay 3. ceza dairesi anayasa mahkemesi can atalay