Yargıtay Kadir Şeker'e Verilen Cezayı Bozdu: Daha Fazla İndirim Yapılacak

TAKİP ET

Sevgilisini dövdüğünü düşündüğü şahsı engellemeye çalışırken öldüren Kadir Şeker'e verilen 12 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay tarafından bozuldu.

5 Şubat 2020'de Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi, Kosova Mahallesi'nde bir parkta meydana gelen olayda Kadir Şeker, bir kadının sevgilisinden şiddet gördüğünü düşünerek çifti ayırmak istemişti.

Özgür Duran'ın fiziki ve sözlü tepkisiyle karşılan Kadir Şeker, boğuşma sırasında Duran'ı bıçaklamış, Duran kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Kadir Şeker'e "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verilmiş, haksız tahrik gerekçesiyle Şeker'e verilen ceza 15 yıla, iyi hal indirimiyle de 12 yıl 6 aya indirilmişti.

Cezasının temyiz edilmesi istemiyle ilgili incelemesini tamamlayan Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 12 yıl 6 aylık hapis cezasını bozarak daha fazla indirim yapılması kararını verdi.

Yargıtay kararında TCK'nın 29. maddesine atıfta bulunarak tahrikin derecesi ve yoğunluğu gözetilerek daha fazla indirim yapılması gerektiği belirtildi. 

Yerel mahkemenin kararı ile Kadir Şeker'in tahliye edileceği belirtiliyor.

yargıtay kadir şeker özgür duran cezayı bozdu daha fazla indirim yapılacak