Yargıtay 'Retweet'i de Hakaret Saydı

TAKİP ET

Yargıtay, hakaret içerikli paylaşımın retweet edilmesinin de hakaret suçu için yeterli olduğuna hükmetti.

Türkiye gazetesinden Yeşim Eraslan'ın haberine göre bir kişi, başka bir hesap üzerinden yapılan "pislik, namert, edepsiz, yalancı, silah kaçakçısı, çirkef, imansız, izzetsiz, rüşvetçi, salyasını akıtan, şerefsiz" ifadelerinin yer aldığı bir paylaşımı retweet eden bir kişiden davacı oldu.

Suç duyurusunun ardından kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi, bu karara yapılan itiraz da 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedilince dosya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kanun yararına bozma tebliğnamesiyle Yargıtay 18. Ceza Dairesi'ne gönderildi.

"Yeterli Delil"

Dosyaya ilişkin kararını veren Yargıtay 18. Ceza Dairesi, kişinin ad ve soyadının yazılı olduğu kullanıcı adlı Twitter hesabından davacıdan söz ederek paylaşımlar yapmasının hakaret suçundan iddianame düzenlenebilmesi için yeterli delil niteliği taşıdığına hükmederek yerel mahkemenin kararını bozdu.

Yargıtay kararında "Şüphelinin eyleminin sübut bulup bulmadığı hususu, tüm kanıtların, mahkemece birlikte tartışılıp değerlendirilmesi sonucu belirlenmesi gerekmektedir. Yapılan açıklamalara göre, şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karar ve bu karara itiraz sonucunda verilen itirazın reddine dair mercii kararı hukuka aykırıdır" ifadelerine yer verildi.

yargıtay retweet hakaret saydı içerikli paylaşım