Yargıtay'dan Sahte İçki Satışı Yapan Kişiler İçin Emsal Karar

TAKİP ET

Yargıtay sahte içki satarak 3 kişinin ölümüne sebep olan 2 sanığa 'olası kastla öldürme' suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Uçuk vergiler sebebiyle giderek artan sahte içki ölümleri hakkında Yargıtay'dan emsal bir karar geldi. Bursa'da işlettiği büfede sahte içki satan Hikmet Kartal hakkında sattığı sahte içki nedeniyle bir kişinin ölümüne neden olduğu ve yine büfe işletmecisi olan Mesut Özbay hakkında da sattığı sahte içki dolayısıyla 2 kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğu gerekçesiyle dava açıldı.

Açılan davanın Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasında Kartal'a 'taksirle bir kişinin ölümüne neden olma' suçundan 15 bin 200 lira, sanık Özbay'a ise 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan 18 bin 200 lira para cezası verildi.

Kararın Bozulmasına Hükmedildi

Kararın temyiz edilmesinin ardından dosya Yargıtay 1. Ceza Dairesi'ne gönderildi. Yasal olmayan şekilde üretilen içkilerin zararını bildikleri değerlendiren sanıkların insan sağlığı için tehlikeli olup ölümlere yol açabilen sahte içkileri satışa sunarak kişi ya da kişilerin ölebileceğini açıkça öngörmelerine rağmen sonucu kabullenerek eylemlerini gerçekleştirdikleri belirtildi. Dosyada yer alan ifadelerin ardından mahkeme tarafından verilen karar bozuldu.

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların eylemlerinin 'Olası kastla öldürme' suçunu oluşturduğunu kabul ederek, sanık Kartal'ın 16 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanık Özbay'ın ise maktul sayısına göre iki kez 16 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

yargıtay sahte içki emsal karar hapis cezası bursa büge mesut özbay hikmet kartal