Yasa Dışı Yollarla İstanbul'dan İtalya'ya Gitmek İsteyen İranlı Çift, Afganistanlılar Tarafından Kaçırıldı

TAKİP ET

İstanbul'dan İtalya'ya kaçmak isteyen İranlı çift, Afganistanlılar tarafından rehin alındı. 12 saat boyunca rehin tutulan çift, pencereden atlayarak kurtulabildi.

İstanbul'da yaşayan İran uyruklu Payam K. ile karısı Zahra K., yasa dışı yollarla İtalya'ya gitmek için internet üzerinden tanıştıkları Afganistanlılarla iletişime geçti. Yüksek miktarda bir para üzerinden anlaşma yapan taraflar Aksaray'da buluştu. Anlaşma kapsamında İranlı çifti Aksaray'dan Arnavutköy'e getiren Afganistanlılar, burada otelde kalacaklarını söyledikleri İranlı çifti bir apartmanın ikinci katındaki daireye yerleştirdi.

İtalya'ya gideceklerini düşünen Payam ve Zahra çifti daireye girince, Afganistanlılar ikilinin el ve ayaklarını bağladı. Çifti gasp eden Afganistanlılar, yaklaşık 3 bin TL ve değerli eşyaları çalarak daireden ayrıldılar. Gasp sonucu bekledikleri miktara ulaşamayan Afganistanlılar, sonrasında İranlı çiftin, İran'da yaşayan akrabalarını arayarak 14 bin Euro fidye istediler. İranlı çiftin el ve ayakları bağlı halde çektikleri videolarını akrabalara göndererek para isteyen Afganistanlılar, İranlı çifti 12 saat boyunca rehin tuttular.

Pencereden Atlayarak Kurtuldular 

Saatlerce rehin tutulan çift, pencereden atlayarak evden kurtuldu. El ve ayaklarındaki ipleri çözen Payam K. ve Zahra K. çifti, odanın penceresini açarak apartman girişindeki marketin tentesinin üzerine atladı. Önce tenteye ardından da yere düşen İranlı çiftin çığlıklarını duyan mahalle sakinleri durumu polise haber verdi.

İranlı çiftin pencereden atladığını fark eden Afganistanlı çete üyeleri evden kaçmak istedi ancak kaçmaya çalışanlardan 1'i mahalle sakinleri tarafından yakalanarak eve kapatıldı. Kaçan 6 kişiden 3'ü ise mahalle aralarında polisin kovalamacası sonucu yakalandı. Polis ekipleri Afgan uyruklu 4 gaspçıyı gözaltına alırken, rehin tutulan İranlı çift ise ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

 

istanbul italya iran çift afganistan kaçırdı rehin aldı