Yasa Dışı Yollarla Yurda Girmeye Çalışan 16 Suriyeli Yakalandı

TAKİP ET

MSB, Reyhanlı ve Narlıca sınırında Türkiye'ye geçmeye çalışan 16 kişinin yakalandığı, bunlardan ikisinin HTŞ, ikisinin IŞİD mensubu olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Dünyada en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke konumundaki Türkiye, yakın bir süre öncesine kadar ülkeye rahatlıkla, kontrolsüz ve kayıtsız bir şekilde giriş yapabilen Suriyeliler için artık aksi yönde bir politika uygulamayı icra ediyor. Yasa dışı yollarla ülkeye giriş yapmaya çalışanlar, hudut birlikleri tarafından yakalanarak tevkif ediliyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son olarak Hatay'ın farklı bölgelerinde yurda yasa dışı yollarla giriş yapmaya çalışan 16 kişinin daha yakalandığını duyurdu. Yakalanan Suriyelilerden 2'sinin Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ), 2'sinin ise IŞİD mensubu olduğu tespit edildi.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada "Hatay’ın Reyhanlı ve Narlıca bölgelerinde görevli hudut birliklerimiz, Suriye’den ülkemize yasa dışı yollarla girmeye çalışan 16 kişiyi yakaladı. Yapılan incelemede, yakalanan şahıslardan 2’sinin HTŞ, 2’sinin de DEAŞ terör örgütü mensubu olduğu tespit edildi" ifadelerine yer verildi.

Geçmiş tarihlerde yurda yasa dışı yollarla giriş yapmış Suriyelilerden kaçının, hangi terör örgütleriyle bağlantılı olduğuna ilişkin ise zaman zaman çarpıcı iddialar ortaya atılmaya devam ediyor.

suriyeli sığınmacı hatay reyhanlı narlıca msb milli savunma bakanlığı mülteci htş ışid daeş tahrir el şam