Yasadışı Yollarla Avrupa'ya Gitmeye Çalışan Türk Evladı, Sırbistan'da Donarak Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Gaziantepli erkek kuaförü olan 28 yaşındaki Hasan Hüseyin Karadağ, kaçak yollardan Avrupa'ya geçmeye çalışırken Sırbistan ormanlarında hayatını kaybetti.

Nişanlısından ayrıldıktan sonra Avrupa'ya gitmek istediği iddia edilen Hasan Hüseyin Karadağ, 20 Kasım'da Gaziantep'ten Sırbistan'a geçerek tanıştığı bir insan kaçakçısıyla ücret karşılığında anlaşma yaptı.

En son 23 Kasım'da ailesiyle görüşen Karadağ'dan bir daha haber alınamadı. Ailesinin 25 gündür kendisine ulaşmaya çalıştığı Karadağ, Avrupa sınırındaki bir ormanda donarak ölmüş halde bulundu. Kimlik tespitinin ardından Sırbistan'daki Türk konsolosluğu Hasan Hüseyin Karadağ'ın ailesini aradı. Karadağlı'nın cenazesi dün akşam Gaziantep Havalimanı'na getirildi.

Hasan Hüseyin Karadağ'ın annesi Ayşe Karadağ, oğlundan uzun süredir haber alamadığını ve insan kaçakçılarının kendilerini meşgul ettiğini belirtti. Organizatörlerin oğlunu ölüme terk ettiğini ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini söyleyen acılı anne, "Oğlumu ölüme terk ettiler ben bunlardan şikayetçiyim, hepsi cezasını bulsun. Beni bir ay boyunca oyaladılar, kampta olduğunu söylediler. Ne zaman arasak bizleri oyaladılar. Oğlum orada donarak ölmüş en ağır cezayı çeksinler." dedi.