Yasaklar Ülkesi Çin'de Reşit Olmayanların Çevrim İçi Oyun Saatleri Kısıtlandı

TAKİP ET

Çin'de reşit olmayanların çevrim içi oyun saatlerine kısıtlama getirildi.

Çin Ulusal Basın ve Yayın İdaresi'nin yayımladığı bildiriye göre ülkede reşit olmayanların oyun oynama saatlerine kısıtlama getirildi.

Reşit olmayanların ruhsal ve fiziksel sağlığının korunmasının amaçlandığı belirtilen bildiride reşit olmayan kişilerin çevrim içi oyun oynamalarının cuma ve hafta sonları 20.00-21.00 arasında sınırlı tutulması gerektiği kaydedildi.

Aynı zamanda bildiride "gerçek isimle açılmayan kullanıcı hesaplarına" hizmet verilmesinin engellendiği ifade edildi.

Söz konusu kısıtlamaların sıkı biçimde uygulanması için çevrim içi oyun platformlara uygulanan denetimlerin artırılacağı belirtilen bildiride Çinli ebeveynlerin de çocuklarına karşı yasal sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiği açıklandı.

Uygur Soykırımı

Kendi halkına karşı da oldukça baskıcı politikalar güden Çin'in işgalci olarak bulunduğu Doğu Türkistan'da 2014'ten bu yana sürdürdüğü Uygur Soykırımı, Hollanda, İngiltere, Kanada, ABD gibi birçok ülke tarafından resmi olarak tanınıyor.

Uluslararası insan hakları örgütlerinin raporlarına göre 1 ile 3 milyon Uygur, Kazak, Kırgız ve Özbek Türkü toplama kamplarında tutuluyor ve bu kamplarda tutulan esirler sistematik olarak işkence, tecavüz ve köleleştirmeye tabi tutuluyor.

Bunun yanında Uygur Türklerini hedef alan sistematik soykırımı durdurmasına yönelik çağrılara "radikal İslamcı terörizmle mücadele ettikleri" iddiasıyla yanıt veren ÇKP, terör örgütü Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesi halinde kurulacak olan hükümeti tanıyacağını açıkladı. Bu durumda Çin, terör örgütü Taliban'ın kuracağı sözde hükümeti tanıyan ilk ülke olacak.

Yasaklar Ülkesi Çin'de Reşit Olmayanların Çevrim İçi Oyun Saatleri Kısıtlandı