Yasaklar Yüzünden Ülkesine Dönemeyen Yeni Zelandalı Gazeteciye Taliban Sığınma Önerdi

TAKİP ET

Evlilik dışı hamileliğe izin vermeyen Katar'dan ayrılmak zorunda kalan Yeni Zelandalı gazeteci ülkesine dönemedi.

Katar merkezli olarak yayın yapan Al Jazeera English için Afganistan'da görev yapmış olan Yeni Zelandalı gazeteci Charlotte Bellis, hamile olduğunu fark etti. Evli olmayan kadınların hamileliğine izin verilmeyen Katar'a dönüşünden sonra hamile olduğunu fark eden Bellis, gebeliğini bir sır olarak saklayıp ülkesine dönmek istedi.

Yeni Zelanda'nın Çin Virüsü'ne yönelik getirdiği kısıtlamalar nedeniyle vatanına alınmayan Charlotte Bellis, Afganistan'daki Taliban bağlantılarına ulaştı.

Taliban görevlilerinin kendisine "Sizin için mutluyuz, Afganistan'a gelebilirsiniz ve bir sorun yaşamayacaksınız" dediğini belirten Bellis, "Endişelenmeyin, her şey güzel olacak" dediklerini aktardı.

"İhtiyacım olduğunda Yeni Zelanda hükümeti 'Burada istenmiyorsunuz' dedi" diyen Bellis, "Taliban size -hamile ve bekar bir kadına- sığınma öneriyorsa berbat bir durumdasınız demektir" diye konuştu.

Bir süre önce Taliban'a "kadın ve çocuk haklarınnı garanti altına almak için ne yapacaklarını" soran gazeteci içine düştüğü durumun "korkunç derecede ironik" olduğunu söyledi.

taliban charlotte bellis yeni zelanda katar afganistan covid hamile bekar