Yasakların Bezdirdiği Esnaf Trabzon'da da İsyan Etti

TAKİP ET

Esnaf, ülke genelinde olduğu gibi Trabzon'da da devlet desteğinden mahrum bir şekilde atlatmaya çalıştığı pandemi sürecine sonunda isyan etti.

Hükumetin Çin Virüsü ile mücadele kapsamında getirdiği yasakların belini büktüğü esnaflar, Türkiye'nin dört bir yanında devlet desteğini yanlarında göremedikleri bu zor sürece isyan ediyor. İstanbul, İzmir ve Ankara'daki esnaf protestoları adeta sıradan bir hal kazanmaya başlamışken Trabzon'da bazı esnafların benzer bir adım atması şaşkınlık yarattı.

AKP'nin kalesi konumundaki Trabzon'un Akçaabat ilçesinin Söğütlü mahallesinde işyeri sahibi olduğu öğrenilen iki kişi karayolunun ortasına koydukları sandalyelere oturarak ilginç bir protesto gösterisine imza attı.

Haber61'in özel haberine göre protestocu esnaf, iktidar partisinin 'lebaleb' dolu salonlarda gerçekleştirdiği kongreleri kastederek "Kongreye izin var, mekanları açma yok he mi? Mekanları açmıyorsunuz he mi? Bu insanlar kirayı nasıl ödeyecek? Size pandemi yok, bize pandemi var öyle mi" sözleriyle isyan etti.

Bir süre sonra bölgeye gelen polis, protestocu esnaflara müdahale etti ve karayolu yeniden trafiğe açıldı.

Olayı sosyal medya üzerinden öğrenen bazı vatandaşlar, AKP'nin bölgedeki oy oranını hatırlattı. Bilindiği üzere iktidar partisinin kalesi olarak nitelendirilen Trabzon'da halk, sandık başına son olarak gittiği 31 Mart 2018 tarihinde yüzde 64.61 ile tercihini yine AKP'den yana kullanmıştı. Erdoğan'ın partisi Akçaabat'ta ise yüzde 60.08 oy oranına ulaşmıştı.

trabzon protesto çin virüsü pandemi akp kongreleri ak parti lebaleb dolu salonlar devlet desteği yasaklar esnaf işletmeciler ekonomik kriz akçaabat söğütlü esnaf protestosu iktidar partisi