Yasakların Kaldırılması İçin Öngörülen Tarih 15 Mart

TAKİP ET

Türkiye, teslim alabildiği kısıtlı miktardaki aşı ile aşılama sürecine devam ederken yasakların kaldırılması da yeniden gündeme alındı.

Çin Virüsü ile mücadelede zorlu bir sınavdan geçen Türkiye, Çin'den teslim alabildiği 3 milyon doz aşı ile sağlık çalışanları için aşılama sürecini sürdürüyor.

Sürece ilişkin iktidara yakınlığıyla bilinen Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya Sağlık Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgilere dayanarak bir yazı kaleme aldı. Aşı uygulamasından övgüyle bahseden Sarıkaya, yeni aşı grubunun teslim alınması için öngörülen tarihe dair şu bilgileri verdi:

"Aktardıklarına göre Çin’den gelecek yeni grup aşı ile ilgili hazırlıklar tamamlanmış; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 30 milyon doz aşının Mart’ın ilk haftasına kadar ulaşması bekleniyor.

Ancak kesin bir süre verilmesinden de kaçınılıyor, çünkü Çin’de ortaya çıkan yeni salgından kaygı duyuluyor, buna karşın 11 milyon doz bekleniyor."

Öte yandan Mart'ın ortasında yaklaşık 15 milyonun ikinci dozlarının bitmiş olacağını kaydeden Sarıkaya, 50 milyon dozun tamamının gelmesi halinde bu sayının 25 milyona da ulaşabileceğini ifade etti.

Bakanlık yetkilileri bu doğrultuda Sarıkaya'ya merak edilen şu bilgiyi de verdi:

"Hedefimiz 15 Mart’ta bu sayıya ulaşmamız halinde yasakların büyük bölümünü kaldırmak, okulları ve restoranları açabilmek..."

covid-19 koronavirüs çin virüsü sinovac biontech pfitzer aşı aşılama muharrem sarıkaya