'Yasal Lider' Emrullah Salih Taliban'a Karşı Direniş Başlattı

TAKİP ET

Afganistan Başkan Yardımcısı Emrullah Salih Taliban'ın ele geçiremediği Penşir'de direniş başlattı.

Afgan komandolarının Afganistan'da bulunan 34 vilayet merkezi içerisinde Taliban tarafından ele geçirilemeyen tek vilayet olan Penşir Vadisi'nde toplandığı belirtildi.

Başkent Kabil'in 130 kilometre kadar kuzeyinde bulunduğu belirtilen Penşir Vadisi'nden direniş başlattığını duyuran Afganistan Başkan Yardımcısı Emrullah Salih, kendisini ülkenin yeni yasal lideri olarak ilan etti.

Amerikan ve İngiliz SAS komandoları tarafından askeri eğitim verilmiş olan Afgan komandolarının Salih'e destek verdiği ve Salih'in de Taliban'a direniş için yemin ettiği bildirildi.

Direniş çağrısı yapan Emrullah Salih, "Direnişe katılın. Talibanlı teröristlere hiçbir zaman ve hiçbir koşul altında boyun eğmeyeceğim" dedi.

Bunun yanında Tacikistan'daki Afganistan Büyükelçiliği'ndeki Eşref Gani portrelerinin indirilerek yerlerine Emrullah Salih'in portrelerinin asıldığı bildirilmişti.

Daha önce de Afganistan Ulusal İslam Hareketi lideri Raşid Dostum, Cemiyeti İslami lideri Atta Muhammed Nur'la birlikte Taliban'a direnmek amacıyla "Kuzey İttifakı"nı kurduklarını açıklamıştı.

'Yasal Lider' Emrullah Salih Taliban'a Karşı Direniş Başlattı