Yaşar Okuyan Kimdir? Meral Akşener Hakkında Söyledikleri Doğru Mu?

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i katıldığı bir televizyon programında tehdit etmesiyle yeniden gündem gelen Yaşar Okuyan kimdir?

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vasıtasıyla CHP'ye yeniden katılmasının ardından; 'Kanal İzmir' adlı yerel televizyon kanalında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i tehdit etmesiye yeninden gündeme geldi. Peki Yaşar Okuyan kimdir? Hangi siyesi partilerde bulunmuştur? İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında söyledikleri doğru mu? 

Yaşar Okuyan Kimdir?

Aslen Rizeli olan Okuyan, 1949 yılınd İstanbul'da dünyaya geldi.  İstanbul'da Gazetecilik Yüksek Okulu'nda eğitimini tamamladı. Mezuniyetinin ardından uzun yıllar çeşitli gazate, dergi ve ajansta muhabir, foto muhabir ve köşe yazarı olarak çalıştı. Bu çalışmalarının neticesinde "sürekli basın kartı" almaya hak kazandı.

Siyasete Hangi Partide Başladı?

1970'li yılların başında siyasete MHP'de başlayan Okuyan, aynı zamanda Hergün gazetesinde köşe yazarlığı ve Ülkücü Gazeteciler Cemiyeti'nin başkanlığını da yaptı. 12 Eylül 1980'de darbeden sonra gözaltına alındı. 

Okuyan, 2 yıl kadar cezaevinde kaldıktan sonra 1982 yılında serbest bırakıldı. Hapisten çıktantan sonra çeşitli ticari faaliyetlerde bulunan Okuyan, ANAP'ın kuruluşunda etkin rol oynadı. 1991 yılında Mesut Yılmaz'ın ANAP Genel Başkanlığı'na seçildiği kongrede aktif rol aldı. 

Mesut Yılmaz'ın ANAP Genel Başkanı seçilmesinin ardından partide; Genel Başkan Danışmanlığı, Basın ve Propaganda Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 

Milletvekili ve Bakanlık Dönemi Nasıl Başladı?

Yalova'nın il olmasının ardından 20. dönem ve 21. dönem Yalova Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. 1999 yılında kurulan hükümette ANAP kontenjanından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak kabinede yer aldı. 

Sürekli Parti Değiştirdi

2002 yılında ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'la ters düşmesinin ardından bakanlıktan ve partisinden istifa etti ve eski partisi MHP'ye geri döndü. Burada da uzun süre durmayan Okuyan, Doğru Yol Partisi'nden Yalova Belediye başkan adayı oldu, fakat seçilemedi. 2004 yılında Hüsamettin Cindoruk ve ekibi tarafından kurulan Demokrat Türkiye Partisi'nin başına geçti. Mayıs 2005 olağan kongresinde partinin ismini Hürriyet ve Değişim Partisi olarak değiştirdi. 

2008 yılında genel başkanlığını yaptığı Hürriyet ve Değişim Partisi'ni kapatarak, ekibiyle birlikte Halkın Yükselişi Partisi'ne katıldı. Daha sonra partinin genel başkanı Yaşar Nuri Öztürk tarafından ihraç edildi. 

Bağımsız Aday Oldu 

2011 yılında yapılan seçimlerde Yalova'dan bağımsız milletvekili adayı oldu, fakar seçilemedi. Ardından 2015 yılında Vatan Partisi'ne katılan Okuyan, partinin genel başkan yardımcısı olmuştur. Bu görevinden ve Vatan Partisi'nde 2018 yılında ayrıldı.

Neredeyse gitmediği siyasi parti ve savunmadığı siyasi görmemiş olan Okuyan, son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine CHP'ye katılmıştır. Okuyan büyük bir başarıya imza atmış ve halen CHP'de kalarak başka bir partiye geçmemiştir. 

Akşener Hakkındaki İddiaları

Okuyan, Akşener'in İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemine ait belgeleri elinde bulundurduğunu ve Akşener'in Altılı Masa'yı dağıttığında bunları açıklayacağını söyledi.

Okuyan şöyle konuştu:

"Meral Akşener masayı dağıtır, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına terslik yaparsa bunun bir bedeli olur, elimde belgeler ve dosyalar var hepsini açıklarım. Hepsi de İçişleri Bakanlığı dönemine ait belgeler. Sokağa çıkamaz. Konuşturtmasın beni. İhanettir."

Okuyan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na Meral Akşener ile ilgili belgelerin olduğu bir dosya verdiğini de öne sürdü.

Okuyan, Meral Akşener'in rahmetli ağabeyinin 40 senelik arkadaşı olduğunu ve onun hatırına sustuğunu da belirtti.

Okuyan'ın en hafif tabirle 'küstahça' olarak değerlendirilebilecek açıklamaları, sosyal medyada tepki topladı.

Kılıçdaroğlu Yalandı

Yaşar Okuyan'ın bu açıklamaları hakkında Kılıçdaroğlu, "Bu iddialar doğru değil. Okuyan bana Sayın Akşener’le ilgili bir dosya vermedi" dedi.

Yaşar Okuyan CHP Meral Akşener Yaşar Okuyan kimdir Yaşar Okuyan hangi partide Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı